Veldhovense Stichting Poezenbende groeit uit jasje en zoekt nieuwe locatie

09 sep , 16:18 Nieuws
kittens poezenbende
Stichting Poezenbende in Veldhoven zet zich al ruim 9 jaar in voor zwerfkatten. Het hoofddoel is om deze katten te vangen, te castreren, te voorzien van een chip en medische zorg. En waar mogelijk de katjes te socialiseren en te herplaatsen. De afgelopen jaren zijn er ook veel katjes bij de stichting blijven wonen die helaas niet plaatsbaar waren omdat ze te schuw bleven, omdat ze chronisch ziek waren, of omdat ze gedragsproblematiek vertoonden.

Impuls

Helaas is het zwerfkattenprobleem landelijk alleen maar aan het groeien en is het moeilijk om een helpende hand te blijven bieden omdat de stichting uit haar jasje is gegroeid. Ze denken dat dit nog steeds het staartje is van de coronaperiode waarin men massaal aan katten en kittens is begonnen. Veel katten zijn alweer herplaatst moeten worden omdat men ze destijds uit een impuls heeft aangeschaft. Ook zijn er veel katten gedumpt of op straat gezet. Men stond en staat er vaak ook niet bij stil dat de katten al met 5 maanden vruchtbaar zijn en komen dan per ongeluk door  onwetendheid met een nestje te zitten. Waarvan het weer moeilijk is om af te komen omdat er een landelijk kattenoverschot is. Ook de gestegen dierenartskosten dragen helaas niet positief bij in dit verhaal. Al loont het enorm om op zoek te gaan in de verschillende tarieven die er berekend worden.

Andere locatie

Door het groeiende probleem is Stichting poezenbende genoodzaakt een andere locatie te zoeken waar de katjes kunnen worden opgevangen. Met name de niet plaatsbare katten. De andere katjes die wel herplaatst kunnen worden, blijven opgevangen worden door gastgezinnen die ze in eigen huis socialiseren. Zo heeft de stichting dat altijd gedaan.

Dierendagkraam bij Danny’s Dierenshop

Stichting Poezenbende draait enkel op donaties en giften. Daarmee kunnen ze de katten medisch helpen en te eten geven. Ook voor een nieuwe locatie zijn ze op zoek naar investeerders en sponsoren. Er is inmiddels al een crowdfunding voor een andere locatie opgestart. Om nog wat extra donaties binnen te krijgen, is er een leuke dierendagkraam georganiseerd op zaterdag 28 september, bij Danny's Dierenshop in het Citycentrum. Hier kunt u met het team kennis komen maken. Maar natuurlijk zijn er dan ook hele leuk hebbedingetjes te koop waarvan de opbrengst naar de zwerfkatjes gaat.

Pubquiz

En op 16 november staat er een geweldige pubquiz gepland. Die vindt plaats in de kantine van turnvereniging Voorwaarts, waar mooie prijzen te winnen zijn. Aanmelden hiervoor is wel noodzakelijk in verband met de beperkte plaatsen. De kosten bedragen €15,- p.p. en ook deze opbrengst gaat naar de stichting.
Via de Facebookpagina kunt u meer terugvinden over de evenementen. Maar ook via e-mail kunt u informatie opvragen: [email protected] Wie ze zijn en wat ze doen is te vinden op de website: www.stichtingpoezenbende.nl Alle hulp is welkom bij het vinden en het financieren van een nieuwe locatie. Als men tips of adviezen heeft, dan horen ze dat heel graag.