Volle zalen voor Art4U-Brede School Muziekfestival

29 mei , 20:10 Nieuws
art4u muziekspektakel 2024 03
Van maandag 27 tot en met donderdag 30 mei vindt het jaarlijkse Art4U-Brede School Muziekfestival plaats. In Theater de Schalm laten ruim 2800 kinderen zien en horen wat ze geleerd hebben.
Al verscheidene jaren nemen de kinderen van de Veldhovense basisscholen deel aan een imposant muziekprogramma. De muzieklessen voor de groepen 1 tot en met 8 zijn onderling verbonden tot een uitgebalanceerde leerlijn. Deze muzieklessen worden onder en buiten schooltijd gegeven door gastdocenten van Art4U Kunsteducatie.
Art4U-Brede School Muziekfestival
Het programma bestaat uit meerdere voorstellingen:
Een door de gastdocenten gemaakte interactieve muziekvoorstelling, waarin de kleuters mee kunnen zingen met de liedjes die zij op school hebben geleerd. Een feest om nooit meer te vergeten.
In drie avondprogramma’s tonen de leerlingen uit groep 4 wat zij onder schooltijd hebben geleerd in combinatie met meerdere buitenschoolse activiteiten, zoals een blazersbende en ukelelebende.
Er doen een dikke 2800 leerlingen mee aan dit 4 daagse muziekfestival. Dat is ongekend. Het Art4U-Brede School Muziekfestival is onderdeel van het opleidingsprogramma muziek, waaraan alle leerlingen in Veldhoven deelnemen. Het optreden in De Schalm is de muzikale kers op de taart.
De fotoserie is gemaakt van de optredens op maandag 27 mei. Het was voor de fotograaf van Veldhoven Nieuws ondoenlijk om te achterhalen of een van de deelnemertjes niet op de foto mocht.
Indien dat toch het geval is, laat dit dan weten door een e-mail (met daarin het nummer van de foto in de serie) te sturen naar [email protected]. De desbetreffende foto(s) worden dan uit de serie verwijderd.