Westernevenement Fun aon de Run bij De Stalvrienden op 15 september

13 sep , 9:18 Nieuws
fun aon de run foto bert jansen
Met haar Stichting de Stalvrienden biedt Marieke Hendrikx met haar team vijf dagen per week mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Circa 120 mensen krijgen er wekelijks les. Ze betalen hier hetzelfde als bij andere maneges. Maar de kosten zijn hier hoger, vooral op het gebied van de individuele begeleiding en benodigde hulpmiddelen zoals een tillift. Zo ontstond het idee van Fun aon de Run. De organisatie wil met het evenement een gezellige dag organiseren, geld ophalen voor De Stalvrienden en meer bekendheid genereren aan de stichting die ook dagbesteding verzorgd.

Chuckwagonrace

Het sleutelwoord van het evenement is country. Het hoogtepunt van de dag is de chuckwagonrace worden. Een chuckwagon is een keukenhuifkar die cowboys eind 19e eeuw meenamen tijdens het veedrijven over grote afstanden. Om 12.00 uur kunnen kinderen met hun ouders of grootouders eigenhandig een klein formaat chuckwagon in elkaar zetten. Om 15.00 uur begint de race waarbij het kind in de wagen zit en een ouder of grootouder de kar trekt. Steeds rijden 2 teams in tegenovergestelde richting tegen elkaar. De winnaars gaan door naar de halve finale waarna de finaleronde de winnaar bepaalt. Een spreekstalmeester praat de races aan elkaar en het publiek staat  er bovenop. Maar het gaat niet alleen om de winst. Een jury geeft ook punten voor de mooiste kar en de deelnemers kunnen extra punten scoren met opdrachten die ze tijdens de race moeten uitvoeren. Voor de winnaar staat een wisselbeker te glimmen.

Muziekprogramma

Het westernvertier begint op 15 september om 12.00 uur met een spectaculaire demonstratie koeiendrijven. Cowboys drijven vee in een aangegeven volgorde naar een andere ruimte. Verder mogen kinderen op een pony rijden, aan een Paard van Troje werken en er is van 15.00 tot 22.00 uur een muziekprogramma met onder meer linedance. Ook aan de inwendige mens en het parkeren is gedacht. Dankzij de belangeloze medewerking van de overbuurman mag er op zijn weiland tegenover De Stalvrienden worden geparkeerd. Gratis voor bezoekers. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van ruim 30 sponsors. Al het geld dat gesponsord wordt, gaat rechtstreeks naar De Stalvrienden. Die gebruikt het om de voormalige varkensstallen op het terrein te renoveren waarna die worden ingezet voor dagbesteding. Dat is belangrijk voor de continuïteit van de stichting. De entree bedraagt 3 euro. Kinderen tot 10 jaar hebben gratis entree.  
Kijk voor meer informatie over het volledige programma op www.funaonderun.nl.