Zometeen op NPO2: Een film van oud-Veldhovenaar Wouter Verhoeven

31 mei 2020, 15:11 Nieuws
wouter verhoeven
BESTE AARDE Uitzending op de Nederlandse televisie: NPO2, 15.25 uur, zondag 31 mei 2020 Wie staat op om de aarde te beschermen?
In de film DEAR EARTH volgen we klimaatactivisten Vishal, Karim en Satya van de Extinction Rebellion-beweging in Engeland tijdens een belegering van het administratieve en zakendistrict van Londen. In poëtische bewoordingen, die als een draad in de film geweven zijn, drukt Satya haar verdriet en liefde voor de aarde uit.
De drie hoofdpersonen, in hun hele menselijkheid, geven ons een beeld van wat het betekent om toegewijd te zijn aan de toekomst van al het leven, wat leidt tot hun geweldloze acties om de Aarde te beschermen. Maar hoe ver zijn ze bereid te gaan? Ze lijmen zich aan gebouwen, het asfalt en elkaar. Ze blokkeren wegen en pleinen, sluiten het centrum van Londen wekenlang af. De acties worden van dichtbij gefilmd: de blokkades, de herhaalde waarschuwingen die de activisten krijgen van politieagenten, harde kritiek van omstanders, gevolgd door arrestatie en gevangenis. De vraag is: hebben deze geweldloze acties het gewenste resultaat? En hoe kunnen de activisten doorgaan in tijden van corona?
Filmlengte 58 minuten. Een coproductie van KRO-NCRV en Evermind Media van Wouter Verhoeven.