Zon van Veldhoven uitgereikt aan Erfgoedhuis Veldhoven

18 okt , 10:53 Nieuws
bibliotheek veldhoven
Veldhoven Nieuws
De vrijwilligers van Erfgoedhuis Veldhoven hebben op donderdag 17 oktober de Zon van Veldhoven ontvangen. De uitreiking vond plaats in Bibliotheek Veldhoven door wethouder Jeroen Rooijakkers, samen met kunstenaar Evi van den Hurk, die de Zon van Veldhoven heeft gemaakt.
Erfgoedhuis Veldhoven Erfgoedhuis Veldhoven is op 1 mei 2021 opgericht na het samengaan van de heemkundekringen Stichting Historisch Oerle, Veldhoven-Dorp, Historisch Bekeken en Zeelst Schrijft Geschiedenis. De vereniging zet zich in voor het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van Veldhoven en het behoud van het cultureel erfgoed. Dit doen zij onder andere door middel van lezingen, cursussen, excursies en hun heemkamer vol historische informatie.
Blijk van waardering
Met de Zon van Veldhoven draagt de gemeente vrijwilligers een stralend warm hart toe. Het is een blijk van waardering. Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.
Over de Zon van Veldhoven
De Zon van Veldhoven is een bijzonder geschenk. De zonnen worden gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en GGzE De Boei beschilderen de zonnen. Iedere zon is daardoor uniek. Kunstenaar Evi van den Hurk beschilderde de Zon voor de vrijwilligers van Erfgoedhuis Veldhoven.