Scheidsrechters Marvilde doen ervaring op bij PSV

Foto: Veldhoven Nieuws

Voetbalvereniging Marvilde heeft sinds kort een samenwerking met PSV op het gebied van arbitrage.

Deze samenwerking houdt niet in dat PSV scheidsrechters gaat leveren aan Marvilde, maar juist andersom. De Marvilde-scheidsrechters gaan meer ervaring op gaan doen bij PSV.
De scheidsrechters zullen dan in een heel andere omgeving komen dan ze gewend zijn. Ze gaan er wedstrijden fluiten tussen PSV en bijvoorbeeld Feyenoord, Ajax of AZ.

De Herdgang

Met deze samenwerking hoopt Marvilde dat hun scheidsrechters beter worden en op een veel hoger niveau hun wedstrijden gaan fluiten. Dit is voor de scheidsrechters een mooie stap in hun ontwikkeling. Er worden zowel pupillenscheidsrechters (O8 t/m O12) ingezet, als verenigingsscheidsrechters (vanaf O13). De pupillenscheidsrechters zullen veelal op zaterdagen op de Herdgang gaan fluiten en de verenigingsscheidsrechters midweeks.

Meer vertrouwen

15 Februari was daarin al een mooie mijlpaal in de samenwerking. Pupillenscheidsrechters Bram van der Voort en Cas Coppelmans hebben allebei een wedstrijd gefloten tussen PSV JO11 en Feyenoord JO11. Dit gebeurde onder toeziend oog van scheidsrechter-coördinator Jurriaan Haring van Marvilde. Daarin zag hij meteen mooie kansen om de jongens te helpen in het verbeteren van hun kwaliteiten als scheidsrechter. “In het begin hadden beide wat moeite met het tempo van de wedstrijd. Tijdens de time-outs mocht ik de jongens coachen en je zag in het verloop van de wedstrijd dat ze steeds meer vertrouwen kregen in hun optreden. Ik kan niks anders dan heel erg trots zijn op onze jongens”, aldus Jurriaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen