Nieuwe opzet pupillenvoetbal geeft meer duidelijkheid en passend voetbalaanbod

Foto: Veldhoven.nieuws

Met ingang van het voetbalseizoen 2020/2021 ziet het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) er anders uit. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen. Een passend voetbalaanbod en vaststaande speeldagen zijn de grote voordelen van de nieuwe opzet.

Passend voetbalaanbod

Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen. 2 in het najaar en 2 in het voorjaar. De focus ligt hierbij op het voetballende kind en hoe hij/zij optimaal plezier kan beleven aan het voetballen. Een groot voordeel van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, indien noodzakelijk. Hierdoor worden er meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhouding tussen de teams in balans is en komen er veel minder grote scores voor. Dit komt het spelplezier ten goede en dat zorgt ervoor dat kinderen langer blijven voetballen.

Speeldagenkalender

In de nieuwe opzet is voorafgaand aan het seizoen duidelijkheid over de speeldata van de Onder 7 tot en met de Onder 12 teams. De speeldagen staan dus vast voor de pupillenteams. Er zijn geen beker- of inhaalweekenden. Een bijkomend voordeel van de nieuwe opzet is dat deze de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen veel (extra) werk uit handen neemt. De vrijgekomen ruimte geeft de clubs gelegenheid om zelf meer activiteiten te organiseren zoals een toernooi of zaalvoetbal in de winter.

Pilot succesvol

Met dit 4-fasenmodel is het afgelopen seizoen een pilot uitgevoerd in de districten West 1 en West 2. Alle betrokkenen waren positief over de nieuwe opzet. Vooral het sneller en proactief kunnen herindelen en de duidelijkheid over de speeldagenkalender voor het gehele seizoen worden als positief ervaren. Ook wordt aangegeven dat niet voetballen tijdens schoolvakanties als prettig en rustgevend wordt beschouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen