Voetballertjes genieten bij S.V. Marvilde van training door Voetbalschool The Future

Foto: Veldhoven.nieuws

Bijna honderd voetballertjes hadden zich aangemeld voor een kwaliteitstraining van The Future. Scouts van bekende voetbalverenigingen gingen er zaterdag op zoek naar de krenten in de pap.

Rachid Chelah is eigenaar van de voetbalschool. Net als hij hebben veel van zijn trainers hun sporen verdiend in het betaalde voetbal. Onder meer Gerald Vanenburg bracht de deelnemers op sportpark Jongelingsveld de fijne kneepjes van het voetbalspel bij.

Enkele weken eerder startte Chelah met de organisatie van deze scouting challenge. De belangstelling was zo groot, dat de organisatie een aantal jongeren teleur moest stellen. De deelnemers kregen de kans om zich in de kijker van een aantal scouts te spelen. Om extra spanning bij de voetballertjes te vermijden, deden de scouts onopvallend hun werk. Zo droegen ze bewust geen trainingspak. Onder meer PSV, AZ, Genk en het Duitse Borussia Mönchengladbach stuurden een scout naar Veldhoven. Die keken naar jongens en meisjes die vanuit alle windstreken naar het sportpark van Marvilde waren gekomen.

Barcelona

Richard Bax uit Eindhoven is regiocoördinator van 11 scouts die op zoek gaan naar talenten in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. “Wij scouten alleen jongens. We letten op balbehandeling en motoriek.  Luisteren ze goed, en we kijken of er een goeie kop op zit.” Claire Bogers is een meisje en trok zijn aandacht dus niet. De negenjarige Eindhovense voetbalt al 4 jaar bij RKSV Nuenen. Ze komt uit een gezin met 6 kinderen waarvan er 5 voetballen. “Ik vind voetbal leuk. Later zou ik wel profvoetballer willen worden bij Barcelona.”

voetbaltraining

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen