Tennis- en Padelclub Metzpoint breidt accommodatie uit met 3 padelbanen

In 2018 nam TV Metzpoint twee padelbanen in gebruik
In 2018 nam TV Metzpoint twee padelbanen in gebruik
Foto: Veldhoven.nieuws

De accommodatie van tennisvereniging Metzpoint wordt uitgebreid met 3 extra padelbanen. De huidige 2 banen voldoen niet meer aan de behoefte. De uitbreiding wordt gefinancierd door de leden door de uitgifte van obligaties.

Voormalig voetbaltrainer Guus Hiddink introduceerde zo’n vijftien jaar geleden de eerste padelbaan in Nederland. Als trainer van Valencia maakte hij kennis met padel. Hij vond het een ideale ‘uitlooptraining’ voor spelers na een wedstrijd en liet een baan aanleggen op De Herdgang. Begin 2018 jaar opende hij de honderdste baan in Nederland en momenteel kan al op ruim tweehonderd banen in ons land worden gespeeld. Het zwaartepunt ligt daarbij op Brabant. De aanleg van één baan kost gemiddeld zo’n 60.000,- euro. De financiering van de eerste twee banen bij Metzpoint in het najaar van 2018 is volledig via crowdfunding vanuit de eigen leden tot stand gekomen.

Padel is heel anders dan tennis. Je kunt de wand erbij betrekken, dus je moet tactisch spelen. De glazen wand is gemaakt van 10 millimeter dik gehard veiligheidsglas. Aan de zijkant van de baan is deze drie meter hoog en vier aan de korte zijde. De puntentelling bij padel is hetzelfde als bij tennis.  De wedstrijden duren doorgaans minder lang omdat je altijd de bal binnen bereik hebt.

Padel is goed te combineren met tennis. Het zit tussen squash en tennis in. Padel speel je twee tegen twee. Het is dynamischer en minder explosief, dus minder belastend voor het lichaam. Jong en oud kan het doen.

Om de uitbreiding op het sportpark aan de Peter Zuidlaan te realiseren, wordt één van de 8 tennisbanen opgeofferd. Als alles meezit, kunnen de nieuwe banen vanaf komend voorjaar in gebruik worden genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen