Jeugd S.V. Marvilde in actie. ‘Vandaag heb ik veel plezier gehad’

Bijna de helft van de 386 jeugdleden van S.V. Marvilde kwam vandaag in het veld. De evenementencommissie had voor hen een alternatief toernooi georganiseerd. Veldhoven Nieuws nam een kijkje.

Jaarlijks organiseert de commissie onder meer de strijd om de Meerveldhovencup, een scholentoernooi en evenementen rondom Sinterklaas en Halloween. Ook het Heezen Sylvester Zaalvoetbaltoernooi staat jaarlijks eind december op de kalender. Normaal vindt dit toernooi plaats bij Sport- en Evenementencomplex De Heiberg. Omdat het een indoortoernooi betreft, mag dit nu vanwege corona niet plaatsvinden. “In overleg met de Gemeente Veldhoven en volgens de landelijke afspraken, kunnen we het toernooi wel buiten op onze velden laten plaatsvinden. Daarom hebben we besloten om het te verplaatsen naar de velden van Marvilde”, zegt Ed Bartholomeüs over het jaarlijkse toernooi dat al voor de eeuwwisseling gehouden werd.

Alle teams spelen 4 wedstrijdjes van een kwartier in anderhalf uur tijd. De dag begon al om 10.00 uur met de Mini’s en JO8/9 en MO11. Verdeeld in leeftijdsgroepen komt de jeugd tot en met 17 jaar aan bod. Er wordt gespeeld: 4 tegen 4 op een ¼ veld met kleine goaltjes (zonder keeper). “Alle teams hebben een naam. In het kader van de Brexit hebben we dit jaar gekozen voor de bijnamen van Engelse profclubs. Zo komen vandaag bijvoorbeeld The Spurs, The Canaries en The Trotters in het veld”, legt Ed uit. Na afloop is er voor alle deelnemende kinderen een flesje frisdrank en een verpakte koek.

Plezier

Raf Hesselberth (8) is niet moe geworden van de 4 wedstrijdjes. “Ik speel linksvoor. Maar vandaag heb ik niet gescoord”, zegt hij. Iris Bertrams (9) vindt het fijn dat haar club dit voor de jeugdleden geregeld heeft. Zo kunnen we toch voetballen.” Middenvelder Julius van Brussel (8) speelt in JO9 en heeft vandaag wel gescoord. “Maar het leukst vind ik plezier maken met voetbal. En vandaag heb ik veel plezier gehad.”

Veel ouders die hun kinderen komen brengen en halen, pakken de kans om enkele vers gebakken oliebollen mee te nemen. Die worden de hele dag door leden van de kantinecommissie gebakken.

Ed hoopt dat het scholenvoetbaltoernooi in maart/april 2021 wel kan doorgaan. ‘Daaraan doen altijd alle Veldhovense basisscholen mee. Het was een domper dat het dit jaar niet kon doorgaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen