Bouw extra padelbanen Metzpoint in volle gang

Foto: Richard de Leeuw

De populariteit van padel leidt bij Tennis- en Padelclub Metzpoint tot een enorme stijging van het ledenaantal. Daarom breidt de club de accommodatie uit met 3 extra padelbanen.

Nadat in september vorig jaar door de ledenvergadering van Tennis- en Padelclub Metzpoint is besloten om het aantal padelbanen uit te breiden, is in december begonnen met de bouw.

De geheel door de vereniging en de leden zelf gefinancierde extra 3 padelbanen komen in plaats van 1 tennisbaan. Uiteindelijk beschikt TPC Metzpoint vanaf maart over 7 tennisbanen en 5 padelbanen.

Stijging ledenaantal

Na een gestage teruggang in ledenaantal in de voorgaande 10 jaar heeft Metzpoint in het najaar van 2018 twee padelbanen aangelegd. Sindsdien is er sprake van een enorme stijging in ledenaantal. De populariteit van padel is niet aan Metzpoint voorbij gegaan. Van de nieuwe leden speelt gemiddeld 60% padel tegenover 40% tennis. Hierdoor voldoen twee padelbanen al niet meer aan de behoefte.

Nadat 1 tennisbaan is verwijderd, is inmiddels de fundering en het grondwerk gereed en worden op dit moment de “kooien” van nieuwe padelbanen geplaatst. In maart moeten de nieuwe banen bespeelbaar zijn.

Meer informatie op www.metzpoint.nl

Over Tennis- en padelclub Metzpoint

TPC Metzpoint bestaat inmiddels meer dan 40 jaar en beschikt op haar sportpark aan de Peter Zuidlaan in Veldhoven over acht tennisbanen en twee padelbanen. Een groot aantal vrijwilligers houdt de vereniging draaiende. Naast het sportieve karakter staat Metzpoint regionaal bekend om haar saamhorigheid en gezelligheid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen