Veldhovense talenten KoryoSports weer op het podium

Niëlle Vroegh (links) behaalde zilver op de Tallinn Open Youth Championship
Niëlle Vroegh (links) behaalde zilver op de Tallinn Open Youth Championship
Foto: KoryoSports

Twee dagen na het behalen van de bronzen plak door Joep van Limpt op het Taekwondo EK in Tallinn, werden door sporters van Taekwondo KoryoSports opnieuw podiumplaatsen behaald.

Joep van Limpt en Niëlle Vroegh namen zaterdag 28 augustus deel aan het Tallinn Open. Voor Joep geen makkelijke opgave, zo direct na het zware EK, weer op de mat. Toch wist hij door te dringen tot de kwartfinales na winst 26 – 3 (met point gap in de 2e ronde) op Estland. Tegen Cyprus kwam uiteindelijk de man met de hamer. De vermoeidheid van het afgelopen EK eiste zijn tol in de vorm van een tekort aan snelheid. Normaal is dit zijn sterkste kant in combinatie met opeenvolgende acties. Niettemin een verdiende derde plaats op het podium en zijn tweede bronzen plak!

Joep van Limpt (rechts) behaalde de bronzen medaille

Hogere gewichtsklasse

Niëlle, die oorspronkelijk in de -47 kg strijdt, ging nu als cadet naar de -51 kg. Voor haar was dit, met haar 11 jaar, het derde kampioenschap bij een E-1 gekwalificeerd A Toernooi. Er is bewust gekozen voor een hogere gewichtsklasse omdat er meer dan meer (internationale) tegenstanders zijn met een serieuze achtergrond. In de kwartfinale wist Niëlle tegen de Estlandse tegenstandster, de 2e ronde (normaal 3 ronden per partij) met point gap 25 – 3 voortijdig af te sluiten. Tijdens de halve finale werd ze weer tegen Estland uitgeloot en ook hier een voortijdig einde door overwinning met point gap, 21 – 0. De finalepartij was tegen de Ierse “Farrel”, kersvers bronzen medaillewinnaar tijdens het afgelopen EK. Nielle verloor deze partij met 7 – 4 maar de Ierse wist zich maar ternauwernood staande te houden met deze lichte voorsprong.

Een buitengewone prestatie van Joep en Niëlle en deze sportieve prestaties staan borg voor een succesvolle toekomst!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen