Marvilde wint in de slotfase verdiend bij De Valk

Foto: Veldhoven.nieuws

De doelpunten zijn tot nog toe schaars bij Marvilde, maar vandaag werd kort voor het eindsignaal dan toch het net gevonden.

Door Peter Verstappen

Vorige week beleefde Marvilde in de thuiswedstrijd tegen Hilvaria een valse start (0-0). Het voetbal was onrustig en met de puntendeling werd het hoogst haalbare bereikt. Vandaag was het spel in Valkenswaard bij De Valk al een stuk beter. Kansen waren er ook voldoende, maar pas in de laatste minuten werd het eerste doelpunt van dit seizoen gescoord uit een strafschop. Deze strafschop zorgde voor een verdiende overwinning van Marvilde, 0-1.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en kansen waren er voor beide teams. De grootste kans ontstond in de 11e minuut voor Joran Vermeulen. Hij pikte een te korte terugspeelbal van Marvilde op en stond alleen voor Sam van Rooij. Zijn inzet werd nog net aangeraakt door Sam, waarna de bal tegen de paal kwam. In de scrimmage hierna wist Sam de bal nog met de voeten weg te werken. Tot aan de 40e minuut waren de kansen schaars.

Doelpunt afgekeurd

In de 22e minuut schoot Joran Vermeulen vanaf de rechterkant in de korte hoek, maar Sam van Rooij bracht redding. Vier minuten later deed Ferry Aerts voor Marvilde hetzelfde vanaf links. Dennis Verhoeven bokste de bal uit de hoek tot corner. Vanaf de 40e minuut kreeg Marvilde 3 grote kansen in 3 minuten. Telkens was het Ferry Aerts die gevaarlijk op kwam aan de linkerkant. In de 40e minuut ging zijn voorzet voor het doel langs, waarna Mathijs de Bie voorbij de tweede paal uithaalde en de buitenkant van de paal raakte. Één minuut later kwam zijn voorzet bij de 1e paal bij Sander Megens. Sander tikte de bal goed in, maar Dennis Verhoeven bracht redding met de voeten, waarna de rebound goed viel voor De Valk. Weer één minuut later werd de voorzet ingetikt door Sander Megens, maar om onduidelijke redenen werd het doelpunt, na uitvoerig overleg tussen scheids- en grensrechter, afgekeurd.

Strafschop

In de 2e helft beperkte De Valk zich vooral tot verdedigen, in de hoop Marvilde in de omschakeling een keer te kunnen verrassen. Dat leverde in de 58e minuut een schietkans op vanaf links van Joran Vermeulen. Sam van Rooij redde tot corner. In de 68e minuut kopte Sander Megens een corner vanaf rechts van Yurjen de Jongh net voor het doel langs. Ondanks het vele balbezit leverde dat voor Marvilde niet veel meer op dan een hele rits hoekschoppen. In de 78e minuut schoot Twan Demin een van die corners rechtstreeks tegen de 1e paal. Uiteindelijk kwam de beslissing er nog in de 87e minuut. Ferry Aerts zette goed door aan de linkerkant, maar toen zijn voorzet vanaf de achterlijn weggewerkt leek te worden, kwam deze ongelukkig tegen de arm van Max Manche. De toegekende strafschop werd door Yurjen de Jongh binnen geschoten, 0-1. Hierna probeerde De Valk het nog wel, maar de pijp was eigenlijk al lang leeg.

Doelpunten maken is voor Marvilde dit seizoen nog een probleem en dus werden er twee moeizame wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk staan er 4 punten op het conto, dus dat is een prima score. Volgende week komt Braakhuizen op bezoek in Veldhoven. Braakhuizen heeft tot nu toe nipt verloren van Mierlo Hout (1-2) en gewonnen bij RKVVO (0-1). De wedstrijd van vandaag werd wegens corona bij tegenstander Hilvaria afgelast. Verschil op de ranglijst is na twee wedstrijden dus maar 1 punt. Volgende week gaan we zien wie afstand kan nemen.

Opstelling Marvilde:
Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Jorg Vroomen, Clint van Doorn, Mark van Doorn, Yurjen de Jongh, Twan Demin, Ferry Aerts, Sil van Herwijnen (34. Sander Megens), Mathijs de Bie (65. Jordan Bujitu)

Reacties

Cookieinstellingen