Goud voor Joep van Limpt op Dutch Open Taekwondo

Foto: KoryoSports

Joep van Limpt, Robin Didden en Samirah Wijnhoven namen dit weekend deel aan de Dutch Open Taekwondo.

Tijdens de Dutch Open Taekwondo, 23/ 24 oktober in Eindhoven,  nam KoryoSports deel met haar topsporters Joep van Limpt, Robin Didden en Samirah Wijnhoven.

Ereplaats

Ondanks corona werd de Dutch Open weer druk bezocht. De “Dutch Open” is een World Taekwondo Event G-1 met deelname van veel landenteams en medaillewinnaars op Europese en Wereldkampioenschappen. Daarnaast waren er zaterdag bij de senioren ook een flink aantal Olympische ereplaatsen winnaars. Deelnemende Landen zoals o.a. Mexico, Brazilië, Verenigde staten, India, Kazachstan, NL Antillen, diverse Afrikaanse landen en bijna alle Europese landen namen. Joep werd gezien als een serieuze kanshebber op een ereplaats. Dit werd op het eind van de dag ook bevestigd na een drietal goede wedstrijden waarbij Joep telkens met een flink puntenverschil de partijen naar zich toe wist te trekken. Eindresultaat, een 1e plaats met een mooie beker en weer een ereplaats om aan zijn lijstje toe te voegen.

De rondetijden per tegenstander was 3 x 1 ½ minuut met 30 seconden rust.

De 1e partij was tegen Thavann Tong, Duitsland, eindscore, 15 – 35

Halve Finale tegen Djamel Bouallam, Frankrijk, 27 – 5

Finale tegen Massimo Vargiu, Italië, 25 – 38

Griepvirus

Robin en Samirah hadden, 1 week voorafgaande de wedstrijd, beide behoorlijk last van een griepvirus. Maar het tweetal besloot toch aan de gang te gaan. Robin wist haar 1e partij tegen Nederland te winnen met 14 – 8. In de 2e partij tegen Spanje zorgde haar onlangs gebroken wreef voor veel hinder. Niettemin wist ze de schade te beperken tot een nette 18 – 5.

Samirah deed voor de 1e keer mee aan een G-1. Ze mocht meteen de 1e wedstrijd tegen een Panamese met veel wedstrijdervaring waaronder 2x olympische Spelen deelname.

Het verschil was dan ook duidelijk. Maar met 28 – 1 verliezen is geen schande, het is en blijft een leermoment waardoor je voor jezelf een beter beeld kunt vormen hoe je van verlies, winst kunt maken.

Jordi Wyrwa kon niet deelnemen omdat ook hij ziek moest thuisblijven. Ook helaas geen deelname voor Nielle Vroegh. Ondanks dat ook zij een medaillekanshebster is, mag zij met haar 11 jaar in Nederland (minimaal 12 jaar) niet deelnemen.

KoryoSports feliciteert haar sporters met hun inzet en richt zich nu op de France Open in November.

Reacties

Cookieinstellingen