Marvilde heeft het één helft lastig bij RKVVO

90 minuten strijd om de punten maakte de wedstrijd tussen RKVVO en Marvilde tot een echte derby.

Door Peter Verstappen

Een derby roept speciale gevoelens op bij teams. Vóór de wedstrijd van vandaag had RKVVO vier keer verloren met de weinig vertrouwend wekkende doelcijfers 3 voor en 16 tegen. Marvilde daarentegen heeft in drie wedstrijden 2x gewonnen en 1x gelijk gespeeld met ook aparte doelcijfers 2 voor en 0 tegen. Vandaag was van die cijfers weinig terug te zien in de eerste helft. RKVVO was feller en kreeg de betere kansen. Het vergat echter te scoren en omdat een wedstrijd nu eenmaal 90 minuten duurt, en niet 45, was de pijp in de 2e helft helemaal leeg bij de thuisclub en had Marvilde  weinig moeite meer. De strijd die er 90 minuten was, hoorde wel echt bij een derby. Dit ging volgens de scheidsrechter geregeld over de toegestane lijn, wat 8 gele (gelijk verdeeld) en 1 rode kaart voor RKVVO opleverde.

Overrompeld

In de eerste 45 minuten werd Marvilde overrompeld door de strijd van RKVVO. In de 7e minuut had Bart Sanders een prima actie in huis aan de rechterkant. Zijn voorzet werd geblokt door Jorg Vroomen tot corner. Binnen 20 minuten had Marvilde 2 gele kaarten te pakken en het enige gevaar kwam in de 23e minuut toen Sil van Herwijnen net te weinig ruimte kreeg om een diepe bal van Mathijs de Bie voor doelman Wouter Verhoeven weg te pakken. Een paar minuten later schoot Martijn van Dijk vanaf de rechterkant diagonaal voor het doel van Marvilde langs.

Artistieke omhaal

Iets na het half uur werd een hoekschop van RKVVO weggewerkt, maar kwam deze weer voor het doel. Bram van Sambeek dacht deze met een artistieke omhaal binnen te schieten, maar de bal ging naast. Vijf minuten voor de rust kreeg de thuisploeg haar beste kans. De bal werd in de verdediging afgepakt en na een snelle omschakeling mocht Bart Sanders alleen op Sam van Rooij af gaan. Hij koos er voor om op de rand van het strafschopgebied de bal met een lob over Sam van Rooij te spelen. Dat lukte, maar deze ging ook over het doel.

Botsing

Met een paar omzettingen in de rust begon Marvilde aan de 2e helft en de wedstijd was binnen een kwartier beslist. In de 47e minuut nam Ferry Aerts de bal aan de linkerkant prima mee en zijn schot in de verre hoek paste precies, 0-1. Na een ongelukkige botsing moest RKVVO de doelman in de 51e minuut wisselen, Verhoeven ging en Willem Huibers nam zijn plek in. In de 55e minuut nam Anwar Janssen een corner vanaf de linkerkant en schoot deze in een keer bij de 1e paal in het doel, 0-2. Een paar minuten later viel de bal na een duel op de middenlijn voor de voeten van Ferry Aerts. Ferry ging richting doel en schoot vanaf 25 meter de 0-3 in de verre hoek.

Rode kaart

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bokste Sam van Rooij de bal niet ver genoeg weg, waarna Bram van der Velden de bal naast het verlaten doel schoot. Vijf minuten voor het einde kon invaller doelman Willem Huibers zijn klasse tonen. Een lange bal van Robbert Born vanaf linksachter naar rechtsvoor kwam bij Clint van Doorn terecht. Zijn voorzet werd op 8 meter hard ingekopt door Anwar Janssen, maar Huibers bokste de inzet knap tot corner. De strijd was geregeld verhit en dat leverde in de 90e minuut uiteindelijk een aanslag van Dave Jongenelen op de benen van Jordan Bujitu op. De rode kaart was niet meer dan terecht.

Kampioen

Marvilde had het vandaag 1 helft erg lastig met RKVVO en haalde met enig geluk de rust zonder tegendoelpunten. In de 2e helft werd al snel orde op zaken gesteld. Volgende week komt de gedoodverfde kampioen Mierlo Hout op bezoek op het Jongelingsveld. Tot nu toe loopt het seizoen voor Mierlo Hout ook nog niet zoals verwacht. Met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen staan de mannen uit Mierlo 2 punten achter Marvilde.