Marvilde wint spannende topper tegen Mierlo Hout

Zondag kwam kampioenskandidaat nummer één op bezoek bij Marvilde. De wedstrijd, die een hoog tempo kende, werd verdiend gewonnen.

Door Peter Verstappen

In de eerste vier wedstrijden heeft Marvilde tien punten gepakt, maar de (op voorhand) echte topploegen zaten niet tussen de tegenstanders. Vandaag was dat zeker anders. Mierlo Hout werd vóór de competitie gezien als kampioenskandidaat nummer één en die ploeg kwam vandaag naar Veldhoven. In deze wedstrijd heeft Marvilde laten zien ook tegen dit soort tegenstanders mee te kunnen (en meer dan dat). Overigens mag Marvilde zich ook in de komende weken meten met een paar topploegen (volgende week Someren uit en na een bekerweekend thuis tegen Oirschot Vooruit, de huidige koploper). Vandaag hadden de bezoekers in de eerste 15 minuten de overhand, waarna de rest van de eerste helft Marvilde beter was. De tweede helft was Mierlo Hout voetballend meer aan de bal, zonder grote kansen, en wist Marvilde het winnende doelpunt te maken, 2-1.

Overwicht

Mierlo Hout begon sterk aan de wedstrijd en drukte Marvilde behoorlijk naar achter. In de 14e minuut leverde dat uiteindelijk ook de verdiende voorspong op. Een vrije trap vanaf de linkerkant van Thom Meeuwsen werd ingekopt door Giowin den Ouden. Hij trof de verre paal, maar die kaatste naar de andere paal en hier stond Giowin weer klaar om de 0-1 in te schieten. Hierna nam Marvilde het heft in handen. In de 19e minuut was er een schitterende actie van Twan Demin, die zich tussen twee tegenstanders vrijspeelde. Hij schoot op doel, maar doelman Milan Lebens bracht redding. Ook de rebound van Ferry Aerts kon hij pareren. Vijf minuten later haalde Yurjen de Jongh vanaf 25 meter uit. Doelman Lebens had de nodige moeite om het schot weg te boksen. Yurjen zou het later in de wedstrijd beter doen. In de 27e minuut zette Twan Demin goed door op het middenveld. Hij gaf de bal naar Ferry Aerts aan de linkerkant. De voorzet van Ferry vanaf de achterlijn, werd midden voor het doel door Sil van Herwijnen ingetikt, 1-1. De rest van de eerste helft behield Marvilde een overwicht zonder tot grote kansen te komen.

Zwabberbal

In de tweede helft ging de wedstrijd in hetzelfde hoge tempo verder. Het meeste balbezit was daarbij voor Mierlo Hout, maar dit leverde nauwelijks kansen op. De enige mogelijkheid kwam in de 68e minuut toen Rick van de Ven vanaf 30 meter op doel schoot. De bal ging richting de rechter bovenhoek, maar Sam van Rooij tikte deze inzet mooi uit de bovenhoek tot corner. Tien minuten voor het einde viel dan de beslissing in deze slopende wedstrijd. Marvilde kreeg een vrije schop op 23 meter iets aan de rechterkant van de as van het veld. Yurjen de Jongh vuurde een zwabberbal af op doelman Milan Lebens. Lebens verkeek zich behoorlijk op het schot en reageerde dus nauwelijks, waarna de 2-1 een feit was. In de resterende minuten probeerde Mierlo Hout het nog met man en macht, maar verder dan een inzet van Giowin den Ouden (hij moest snel reageren toen de bal plots voor zijn voeten viel) kwamen de bezoekers niet. De overwinning was uiteindelijk wel verdiend te noemen.

De eerste topper in het rijtje van drie is gewonnen door Marvilde. Volgende week is Someren de tegenstander. Someren is de huidige nummer vier en al jaren een geduchte tegenstander. Het zal ongetwijfeld een pittige wedstrijd worden in Someren.