Opening Cross seizoen met Witven Cross en Wandelevent

Witvencross op 16-11-2014
Foto: GVAC

Op de zondagen 7 en 14 november wordt voor de 8ste maal het Kempische cross seizoen geopend in Veldhoven. De Witven Cross en het Wandelevent zijn dit jaar gesplitst, waarbij op 7 november wordt  gewandeld en op 14 november de Kempen Cross wordt gelopen.

Voor de wandeltocht op 7 november zijn een drietal routes uitgezet door het Dommeldal in het buitengebied van Veldhoven en Waalre. Er is keuze uit afstanden van 7,4 kilometer, 13,3 kilometer en 22,1 kilometer. Startplaats en einde van de wandeling is het restaurant van Recreatiecentrum het Witven aan de  Runstraat 40. Er kan gestart worden tussen ’s morgens 8.00 en 12.00 uur. De routes zijn met pijlen uitgezet, maar bij de inschrijving zijn gedrukte exemplaren verkrijgbaar. Onderweg zijn twee  commerciële rustpunten waar een hapje en drankje verkrijgbaar is. Het inschrijfbureau sluit om 16.00 uur. Het inschrijfgeld is voor GVAC-leden gratis. KNWB-leden betalen € 2,00 en de overige lopers € 3,00.

Cross seizoen

De Witven Cross is op 14 november de opening van het cross seizoen. Hiervoor moet ingeschreven worden via Inschrijven.nl. Op het terrein van vakantiepark en strandbad van ‘t Witven wordt een  gevarieerd en geheel met spikes te belopen parcours uitgezet. Dit parcours met hoogteverschillen en strandzand is een uitdaging voor iedere wedstrijdloper maar ook voor de getrainde recreant of trimmer. Om 10.00 uur starten de recreantlopers/trimmers voor afstanden tot ongeveer 9 kilometer. Voor alle deelnemers is op het parcours voldoende kleed- en douche ruimte aanwezig.

Na de recreanten en trimmers starten mannen en vrouwen senioren evenals de jongens en meisjes junioren op hun afstanden.

Jeugd

Nieuw dit jaar is dat jeugd zonder wedstrijdlicentie kan deelnemen aan de cross. Zij kunnen zich inschrijven bij de recreantenloop en betalen dan ook het tarief voor jeugd. De ronde voor zowel de B-pupillen als de A-pupillen is aangepast. De B-pupillen lopen dit jaar de midden-ronde rondom de recreatieplas, inclusief de zandheuvel en de trap. De A-pupillen lopen de grote ronde over de camping. Supporters zijn welkom om de atleten aan te moedigen.

Er is aan het parcours een restaurant waar een hapje en een drankje genuttigd kan worden. ’t Witven is gelegen aan de Runstraat 40 te Veldhoven.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen