UNA krijgt dikke jas van JOS

Jos Horsten aan de bal namens UNA
Foto: Thieu Vlemmix

Afgelopen zondag vierde UNA haar 92e verjaardag. Dat was de gasten van JOS Watergraafsmeer blijkbaar niet ontgaan en brachten ze voor de aankomende wintertijd een passend “cadeau” mee.

Door Huub de Ruyter

De Amsterdammers hadden gedacht aan een warme jas. Het werd echter een dikke jas, want UNA leed voor het eerst dit seizoen op eigen veld een nederlaag en niet zomaar een. De ploeg van Cor ten Bosch won met 4-1.

Blessurespook

Het blessurespook waart nog steeds rond op Sportpark Zeelst. Tot vorige week bleek dat nog niet directe gevolgen te hebben voor de formatie van Harrie Gommans. Afgelopen zondag was Brian Boogers er weer niet bij en spits Serhat Koç stond wel in de basis, maar oogde verre van fit. De eerste helft was een perfecte remedie voor mensen met een slaapprobleem. Afgezien van een paar doelgerichte pogingen van Rob van Boekel en eentje van Max v.d. Akker viel er niet veel te genieten, want ook JOS Watergraafsmeer bakte er net zo weinig van.

Gas meer open

Het moest dan maar in het tweede bedrijf gaan gebeuren. Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor UNA, want in de 54e minuut schoot Koç met “anderhalf” been na een voorzet van Rob van Boekel de knikker achter doelman Edwin Sudibyo. Even draaiden de geelzwarten het gas meer open, maar nadat een voorzet van Sten Senders voor het Amsterdamse doel door drie aanstormende geelhemden werd gemist was het ook gedaan. UNA ging niet echt meer voor de 2-0, maar JOS wilde meer. De 1-1 kwam dan ook op het bord in de 66e minuut via Kevin Huijsman en drie minuten later zorgde Hanne Hagary voor 1-2.

Kwetsuur

Teun Willems kwam bij UNA na een forse blessuretijd in de ploeg, maar lang duurde zijn optreden niet, want na een paar minuten verliet hij het veld met een nieuwe kwetsuur. Zes minuten voor tijd was er voor UNA helemaal geen eer meer te behalen toen Noёl van Gerven ten val kwam en Malcom Esejas vrije doorgang kreeg: 1-3. Op het eind van de rit probeerde keeper Kai Huybers de bal van de voet van Nigel Hardenberg te pakken, maar pakte er ook een stukje Hardenberg  bij, die vanaf elf meter de 1-4 aantekende. JOS Watergraafsmeer “bedankt voor het cadeau” en hopelijk blijft die jas nog lang aan de kapstok hangen.

Opstelling UNA:

Huybers, Puts (78. Bergraaf), v. Gerven, Sijbers, Bassou, Horsten, Franssen, R. v. Boekel (70. Willems/ 76. Dahir), Senders, v.d. Akker, Koç.

Reacties

Cookieinstellingen