Marvilde en Oirschot Vooruit in de topper in evenwicht

Zondag kwam Oirschot Vooruit op bezoek in Meerveldhoven. Na 90 enerverende minuten, waarin Marvilde zich in de eerste helft tekort deed, maar Oirschot in de tweede helft de betere was, resteerde uiteindelijk een verdiende puntendeling, 2-2.

Door Peter Verstappen.

De competitie is ondertussen een aantal wedstrijden onderweg en Marvilde staat met 16 punten uit 6 wedstrijden samen met Oirschot Vooruit bovenaan (evenveel punten, maar één wedstrijd meer).

De eerste kans was voor de bezoekers. Een inzet van Oirschot wordt door Sam van Rooij gestopt. Hierna is het grootste deel van de eerste helft voor Marvilde. In de 19e minuut komt Ferry Aerts vanaf links naar binnen en doelman Niels Stockman weet de inzet met de voeten (enigszins gelukkig) tot corner te verwerken. Die corner vanaf de rechterkant genomen door Yurjen de Jongh wordt op 10 meter midden voor het doel ingeschoten door Twan Demin, 1-0. Drie minuten later nam Yurjen vanaf links een corner die door Robbert Born prima ingekopt werd. Helaas ging de bal op de onderkant van de kruising.

Grote kans

Net voor het half uur weer een grote kans, toen Twan Demin de bal diep gaf op Sil van Herwijnen aan de rechterkant. Sil was eerder bij de bal dan de doelman en tikte deze goed langs de sluitpost van Oirschot. Net voor de doellijn wist Job van Gestel de inzet tot corner te tikken. Marvilde had dus de nodige grote kansen gehad om de voorsprong (flink) te verhogen, maar had dit nagelaten. In de laatste minuut van de eerste helft profiteerde Oirschot hier optimaal van. Joris Swaanen schoot op doel en Sam van Rooij moest een rebound toestaan. Die was voor Alex van Overdijk die van dichtbij met het hoofd voor de 1-1 zorgde.

In de 48e minuut draaide Sil van Herwijnen zich goed vrij, maar zijn schot van dichtbij belandde in het zijnet. Een paar minuten later gaf Clint vanaf de achterlijn aan de rechterkant voor en probeerde Ferry Aerts met een snoekduik de bal in het doel te koppen. De kracht ontbrak, waardoor Stockman geen moeite had de bal op te pakken. In de 58e minuut leek dan de verlossende voorsprong te komen. Clint van Doorn zette goed door op rechts en gaf de bal daarna breed aan Ferry Aerts. Ferry schoot de bal in de lange hoek, 2-1.

Hierna was Marvilde meteen niet bij de les, want uit de aftrap kwam de bal in de diepte aan de linkerkant bij Luke van Kollenburg die met een slim tikje Sam van Rooij verschalkte, 2-2. Hierna was Marvilde het vertrouwen kwijt en waren de gevaarlijke momenten duidelijk voor de bezoekers. In de 67e minuut schoot Bram van Straten op de vuisten van Sam van Rooij. Twee minuten later kwam Fons Meeuwis vanaf links naar binnen en kon Robbert Born nog net zijn schot blokken tot corner.

Grote teen

Tien minuten voor het einde kwam Marvilde nog één keer goed door. Twan Demin gaf diep op Ferry Aerts aan de linkerkant. Zijn schot vanaf de punt van het strafschopgebied ging voorlangs. De aanvallen van Oirschot Vooruit bleven dreigend en de grootste was er in de 87e minuut. Koen Versteden mocht uithalen aan de linkerkant in het strafschopgebied en Sam van Rooij had de grote teen van zijn linkervoet nodig om de bal voldoende van richting te veranderen, zodat deze net langs de verste paal ging.

Vandaag een mooie topper gezien met twee voetballende teams. Beide teams waren één helft de betere en beide zullen dan ook tevreden zijn met het punt. Volgende week komt Beerse Boys op bezoek. Beerse Boys bezet op dit moment de laatste plaats in de competitie met 2 punten, maar ook dan zal Marvilde alles moeten geven om een goed resultaat te behalen. Zonder strijd en inzet zal geen enkele wedstrijd gewonnen kunnen worden.