Steve Pilmeyer bespant rackets Nederlandse toptennissers

Foto: Veldhoven Nieuws

Veldhovenaar Steve Pilmeyer (26) heeft dit weekend een belangrijke rol tijdens het Davis Cupduel tussen Nederland en Slowakije dat in Groningen plaatsvindt. Hij bespant de rackets van de Nederlandse tennissers.

Steve is 14 als hij last krijgt van de bekende tennisarm. Het is voor hem aanleiding om zich te gaan verdiepen in de verschillende soorten bespanningen van tennisrackets. “Ik ontdekte dat ik speelde met een verkeerde soort snaar die ook nog eens te hard was aangetrokken. Dat was veel te belastend voor iemand van mijn leeftijd.” Hij schaft een bespanmachine aan en maakt zich met de bijgeleverde cursus het bespannen eigen.

Gediplomeerd bespanner

Inmiddels is hij gediplomeerd bespanner en werkt hij fulltime in zijn bedrijf Racket Services. Op 4 ATP-toernooien heeft hij al rackets bespannen en niet van de minste tennissers. Denk aan namen als Andy Murray en Stefanos Tsitsipas, de Griek die afgelopen zondag de grandslamfinale op de Australian Open speelde.

Captain Paul Haarhuis heeft voor de wedstrijd tegen Slowakije de 5 beste Nederlandse tennissers geselecteerd. Steve is voor de kwalificatiewedstrijd door de KNLTB gevraagd als enige bespanner van de rackets van de Nederlandse tennistoppers. Op 31 januari is hij met zijn bespanmachine en materialen al vertrokken naar Groningen waar de wedstrijd plaatsvindt.

TeamNL bestaat uit:

Botic van de Zandschulp (ATP-35), Tallon Griekspoor (ATP-95), Tim van Rijthoven (ATP-111), Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-22).

Zaterdag starten de wedstrijden om 14:00 uur, zondag om 13:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen