Veldhovens taekwondotalent eerste op wereldranglijst

Nadat ze al enige tijd de Europese ranglijst aanvoerde, staat Niëlle Vroegh nu ook op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Het Veldhovense talent grossiert al jaren in ereplaatsen op wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo zette zij in het afgelopen jaar op 12-jarige leeftijd al een ongekende reeks bijzondere prestaties neer zoals:

• World Taekwondo European Cadet Ranking, 1e plaats CADETS -51 kg en 1e plaats CADETS -55 kg 2022
  • Deelnemer aan het WK Bulgarije en EK in Malta
  • 1 plaats CADET Ranking Nederland in de Klassen -51, -55, -59 kg
  • Deelname aan 24 “E” categorie Internationale Kampioenschappen met als resultaat:

Het bereiken van 15 finales, in 16 landen waarbij 9 Goud, 6 Zilver en 7 brons werd behaald.

• Daarnaast Nederlands Kampioen -55kg. door gebrek aan tegenstanders nam ze ook deel in de klasse tot -59kg waar ze ook Nederlands kampioen werd.

Ook dit jaar behaalde het talent van sportvereniging Koryosports uit Veldhoven weer de nodige gouden medailles in binnen- en buitenland. De eerste plaats op de wereldranglijst is de voorlopige kroon op het werk. “Weer een doelstelling binnengehaald”, aldus haar trainer Anthony Wijnhoven.

Niëlle Vroegh

Superblij

Niëlle is natuurlijk superblij dat haar harde werken vruchten afwerpt. “Na 10 maanden nummer 1 te staan op de World Taekwondo Europe Ranking in de -55 kg, sta ik nu ook nummer 1 in deze categorie op de data World Ranking List! Wie had dat gedacht… Mijn doel in mijn cadettenperiode was om in de top 10 van Europa te komen. Toen ik vorig jaar dat doel bereikte, was ik super blij! Reden om door te gaan en te kijken hoe ver ik op de Europe Ranking zou kunnen komen. Na de top 10, kwam ik in de top 5, de top 3 en uiteindelijk vorig jaar juni stond ik op nummer 1 van Europa. En nu, 9 maanden later, sta ik als Nederlandse taekwondoka gewoon op de 1e plaats van de Data World Ranking! Super bedankt @koryosports @budokleding.nl @sabrineblummel en iedereen die dit alles voor mij mogelijk maakt!”