Pechduivel blijft Van Kasteren plagen

Foto: MM PRODUCTION

De Dakar Rally is na de rustdag op 14 januari weer van start gegaan. De pechduivel is ook nu Janus van Kasteren niet vergeten.

Nog 2384 kilometer scheiden de deelnemers van het eindpunt in Yanbu. Van de in totaal gestarte 330 voertuigen zijn er na de eerste en enige rustdag nog 291 in de strijd. Daaronder 40 van de oorspronkelijke 47 trucks. De zevende etappe voerde de deelnemers van Riyad naarAl Duwadimi over een lengte van 483 kilometer. Janus blikt kort terug op deze etappe.

“Het viel niet mee vandaag. Vanaf kilometer 1 hadden we te maken met een motorstoring en de motor had veel minder vermogen dan normaal. Dan is het alleen maar plankgas geven en niet vooruit komen. Dat hebben we van het begin tot het eind gehad. Daarom hebben we er wat langer over gedaan vandaag. Onderweg nog een bandenwissel gehad en een olielekkage die gerepareerd moest worden. Ik denk dat we nu een goede eindklassering wel uit ons hoofd kunnen zetten. We staan nog steeds vierde, maar hier ben ik niet voor gekomen. We gaan gewoon door en hopen dat de rest ook nog wat problemen krijgt waardoor we nog wat kunnen stijgen. We geven niet op. Dit is Dakar, het hoort er allemaal en dat is niet erg. We gaan er nog een paar dagen van genieten”, besluit hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen