Winnaars Sportgala 2024 bekendgemaakt

Het achtste Sportgala Veldhoven vond vrijdag 19 januari plaats. De feestelijke avond in een vol  Theater de Schalm werd gepresenteerd door Jordy Graat, bekend van onder meer PSV en Omroep Brabant.

Hoofdmoot van de avond was de huldiging van de toppers van het sportseizoen 2023. Niëlle Vroegh is gekroond tot het Sporttalent van het Jaar 2023 voor haar indrukwekkende prestaties in het taekwondo, waarin ze blijk geeft van uitzonderlijk talent en vastberadenheid.

De titel van Sportploeg van het Jaar is toegekend aan de getalenteerde dansformatie C-Raiderz, die het podium betoverde met hun ongeëvenaarde choreografieën en artistieke flair.

In de categorie Sportvrouw van het Jaar heeft Eveline Saalberg (atletiek) de hoogste eer ontvangen. Hoewel afwezig tijdens de avondceremonie, wordt Eveline gevierd voor haar buitengewone atletische prestaties en toewijding aan haar sport. In een video dankte zij vanaf een trainingskamp in Zuid-Afrika voor de erkenning.

Een eervolle vermelding was er voor de Rood Wit Specials in de categorie voetbal. Hun toewijding en opmerkelijke prestaties zijn opgemerkt en erkend door de sportgemeenschap. Met veel enthousiasme ontvingen zij deze prijs.

De felbegeerde titel van Sportman van het Jaar is toegekend aan Janus van Kasteren. De Veldhovenaar is een prominente figuur in de rallywereld. Zijn afwezigheid tijdens de avond wordt verklaard door zijn deelname aan de Dakar Rally van dit jaar. Wel werd er een video getoond met daarin de bekendmaking aan Janus.

Veel lof was er deze avond voor deze buitengewone sporters, wier passie en toewijding het afgelopen jaar de sportwereld hebben verrijkt.

De avond werd geopend door DéDé Dance, demoteam D-Struction. Gevolgd door acts van Motive (band), Wheel Sensation en DéDé Dance, demoteam D-Generation. Samen vormden deze acts een waardevolle toevoeging aan de avond.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen