Podiumwinst voor Sporttalent van het Jaar Niëlle Vroegh

De uitverkiezing tot Sporttalent van het Jaar 2023 gaf Niëlle Vroegh vleugels. Een dag na de uitverkiezing debuteert de net 14-jarige Veldhovense in de juniorenklasse en pakt al meteen goud in het Keumgang Toernooi in Lommel!

Dit weekend was het voor Sportvereniging KoryoSports weer een gevarieerd en sportief weekend. Vrijdag avond werd bekend gemaakt dat Niëlle Vroegh haar nominatie van Sporttalent van het Jaar 2023 kon inwisselen in een daadwerkelijke status. Ze werd uitgeroepen tot winnaar en mocht een mooie bokaal in ontvangst nemen van de gemeente Veldhoven.

Zaterdagochtend was het weer vroeg uit de veren want Niëlle gaat in haar overstap van Cadet naar Junior sportster haar 1e wedstrijd draaien in deze categorie. Samen met nog een tiental sporters van KoryoSports namen zij deel aan het Keumgang Toernooi in Lommel. Een deelname van 950 sporters uit 26 landen tilde dit evenement naar een hoog sportief niveau. In totaal behaalden de sporters 2 gouden en 3 zilveren podiumplaatsen. Met als team eindresultaat een 19e plaats.

Goud

Niëlle bleek, met haar 14 jaar, tegen de 16- en 17-jarige tegenstandsters geen moeite te hebben om goud mee naar huis te nemen. 3 partijen, 2 ronden per tegenstandster, 6x ronden Point Gap (groot puntenverschil) tegen Ierland, Zweden en Nederland leverde haar haar 1e gouden plak op in de juniorenklasse.

Rick Verbaandert en Colin van der Meyden draaiden in dezelfde poule. In deze categorie met 20 deelnemers wist ieder 4 partijen te winnen. De 5e wedstrijd, de finale werd een onderonsje waarbij beiden tot de laatste seconden alles gaven voor een overwinning. Rick wist, in deze ronde, de 1e plaats te bemachtigen na winst op Belgie, Ierland, Belgie en Nederland. Colin een mooie zilveren plak na winst op Frankrijk, Belgie, Belgie en Nederland.

Zilver was er ook voor Sebastian Macht en Melik Mohamed die eveneens na winst in de voorronden een mooie podiumplaats behaalden.

Geen podiumplaats voor Wahe Moeradganian, Ghazal Sharifa, Jordhan Vroegh, Daley Ooteman, Jaxx Gorriss enSalim Mohamed maar wel een enorme inzet en een internationale ervaring rijker. Daarnaast een rugzakje vol aan werkopdrachten om nog beter te kunnen scoren op het volgend toernooi. Met “slechts” 11 sporters werd de 19e plaats behaald bij een deelname van 89 clubs o.a. uit Spanje, Ierland, Engeland, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk etc.  KoryoSports is trots op de resultaten van dit weekend met de diverse hoogtepunten.