Goud voor Niëlle Vroegh op Bulgaria Open

V.l.n.r: Rik Verbaandert, Colin van der Meyden en Daley Ooteman

Zaterdag 2 maart wist Niëlle Vroegh van Sportvereniging KoryoSports weer een prijs in haar prijzenkast toe te voegen. Ze leverde tijdens het Bulgaria Open Taekwondo kampioenschap in Sofia  een opmerkelijk prestatie. Haar 3e wedstrijd in de junioren klasse leverde haar de 3e medaille op. Dit maal een gouden na 3 overwinningen!

De Bulgaria Open kende een deelname van 151 teams met deelname van sterke landenteams uit o.a. USA, Canada, Afrika, Engeland, Servië, Spanje, Kazachstan en nog een 12 tal landen.

Niëlle haar 1e partij was tegen Groot Brittannië, een sterke en ervaren tegenstandster en laatstejaars bij de junioren. Uiteindelijk zou dit de “beste” tegenstandster worden van de dag. Met name omdat Niëlle nog even in de sfeer moest komen, begon deze partij moeizaam. De 1e ronde moest ze dan ook een verlies accepteren, 6 – 9. De 2e ronde 11 – 4 en de 3e ronde 3 – 0 leverde Nielle de halve finale op.

In de halve finale trof ze Griekenland en wist Niëlle zich met 11 – 2 en 9 – 3 te plaatsen voor de finale tegen Servië. Die won het Veldhovense talent met een ruim puntenverschil van 5 – 0 en 8 – 0 waarna ze de gouden medaille verdiende.

In de landenteamclassificatie wist KoryoSports als “Team” Nederland (1 sporter) Van de 151 teams beslag te leggen op de 15e plaats. Met dit resultaat plaatste KoryoSports zich vóór alle nationale teams (behalve Kazachstan). Teams die vrijwel allemaal uit +10 personen bestaan…!

Pal Jang toernooi in Bergen op Zoom

Het recreanten Team van KoryoSports was zaterdag 2 maart actief op het Pal Jang Toernooi in Bergen op Zoom. Met een deelname van +300 sporters was er weer een sterke weerstand te verwachten. KoryoSports trad aan met 8 sporters waarvan uiteindelijk 7 sporters een ereplaats bemachtigden.

3 goed bevochten finalewedstrijden leverden een gouden plak op voor Rik Verbaandert, Sebastian Macht en Colin van der Meyden.

Brons werd er behaald door Wahe Moeradganian, Daley Ooteman, Aramis Margaira en Roxanne Overmeijer. Helaas geen prijs voor Maximus Overmeijer, maar wat niet is, komt nog wel. Het team leverde met 7 medailles een goed eindresultaat waar men trots op kan zijn!