Turnen dames GV Voorwaarts pakt het goud

Femke Willemse, Lotte van Dorst, Fien Janssen en Liza van Hek
Femke Willemse, Lotte van Dorst, Fien Janssen en Liza van Hek
Foto: GV Voorwaarts

Op zaterdag 9 maart werden in Tilburg de laatste  plaatsingswedstrijden gehouden in aanloop naar de regiofinales voor teams en individueel. Het leverde de Voorwaarts dames goud op!

Door Ad van den Boogaard

GV Voorwaarts werd in het supplement E vertegenwoordigd door Femke Willemse, Lotte van Dorst, Fien Janssen en Liza van Hek. Helaas moesten Marleen de Jong en Sarah van Houten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.
Het was een heel spannende wedstrijd waarbij de verschillende teams elkaar niet veel ruimte gaven. Maar de dames van Voorwaarts bleken uiteindelijk hun zenuwen het best in bedwang te kunnen houden. Ze wisten zelfs op balk de hoogste teamscore te behalen. Daarvoor verdienen ze al een bijzonder compliment. De dames haalden uiteindelijk het goud binnen met een score van 130.300 punten. Een geweldige prestatie, gefeliciteerd.
Bijzondere vermeldingen zijn er voor Liza die individueel en op balk eerste werd met respectievelijk 44.10 punten en 11.750 punten en een tweede plaats wist te behalen op het onderdeel brug met 11.100 punten.
Lotte wist individueel en op de toestellen balk en sprong derde te worden met respectievelijk 43.450 punten en 11.050 en 10.950 punten.

V.l.n.r. Sarah van Houten, Liza van Hek, Fien Janssen, Lotte van Dorst, Femke Willemse en Marleen de Jong.

Jules Mark turnde haar individuele meerkamp in het supplement senioren D en werd eindigde op een 18de plaats met een totaal van 40.350 punten.
Gefeliciteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen