Turnen heren GV Voorwaarts opnieuw op het podium

Klaas Jan Zwolsman, Bas Wijnsma, Joram Brouwers, Max Doppelbauer, Gijs van den Biggelaar en Mark Verstijnen
Klaas Jan Zwolsman, Bas Wijnsma, Joram Brouwers, Max Doppelbauer, Gijs van den Biggelaar en Mark Verstijnen
Foto: GV Voorwaarts

De halve finale teamwedstrijden landelijk turnen voor heren leverde GV Voorwaarts zilver en brons op. De finale van het NK voor herenteams vindt op zondag 7 april plaats in Alkmaar.

Door Ad van den Boogaard

Gijs, Klaas Jan en Max van GV Voorwaarts die samen met Bas en Joram van Dynamo Roosendaal en Mark van Prins Hendrik Vught het nu al roemruchte “Team Brabant” vormen, deden opnieuw van zich spreken.
In een niet al te vol Topsportcentrum in Almere lieten de mannen opnieuw turnen van een hoog niveau zien. In deze hoogste klassen “niveau 1” waar ook eredivisie turners aan kunnen deelnemen, gingen de mannen opnieuw de strijd aan met de beste teams van Nederland. Een superspannende wedstrijd met verschillende aandachtspunten voor de finale die binnenkort geturnd zal gaan worden. Nadat de laatste scores bij elkaar geteld waren, mocht het Team Brabant de zilveren plak mee naar huis nemen met een totaal van 232.150 punten. Superknap gedaan mannen.

GV Voorwaarts
V.l.n.r: Hamza Saber, Tymen van der Leede, Martijn Maas, Bart Graus en Roan Timmerman.

In het niveau 2 kwam “Team Voorwaarts” in actie, bestaande uit Hamza, Tymen, Martijn, Bart en Roan. Voor deze halve finale was een tactisch plannetje bedacht waarbij rustmomenten gecreëerd werden voor de mannen die de meeste toestellen voor hun rekening zouden nemen, door de andere turners. Dit ging voortvarend en pakte goed uit, ook al werd het toch even flink spannend. Maar kleine minpuntjes werden aan de andere kant weer heel goed opgevangen door subliem werk. Nadat de magnesiumdampen waren opgetrokken en de laatste cijfers opgeteld waren, was het tijd voor de prijsuitreiking. Team Voorwaarts mocht naar huis met de bronzen medaille, met een totaal van  punten. Een bijzonder mooie prestatie, gefeliciteerd. Dat beloofd wat op de finale van het NK voor herenteams op zondag 7 april in Alkmaar.

Mika Gielissen van GV Voorwaarts kwam in actie in het niveau 4 samen met Simon en Nick van HT’35 Helmond en Rutger en Aiden van Turnschool Alianza, gezamenlijk vormden zij het “Team Quattro”. Ook deze mannen deden het bijzonder goed, maar helaas misten ze net het podium en eindigden op een 4de plaats met een totaal van 190.783 punten. Gefeliciteerd, een hele verdienstelijke wedstrijd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen