Padelwedstrijden van topniveau bij TPC Metzpoint

Foto: Veldhoven Nieuws

Het gezelligste padeltoernooi van Brabant, het P250 Broadwick – Brabants Kampioenschap Padel, komt weer terug. Na de voorgaande succesvolle edities wordt het toernooi dit keer van 17 maart tot en met 30 maart 2024 gehouden bij TPC Metzpoint.

P250 toernooi

Dit jaar mag het toernooi zich voor het eerst een P250 toernooi noemen, wat betekent dat er meer punten voor de KNLTB ranking te verdienen zijn en meerdere spelers uit de top 20 van Nederland deelnemen. Er zullen veel wedstrijden op topniveau te zien zijn in het weekend van 23 en 24 maart en in de week daarvoor worden reeds enkele kwalificatiewedstrijden gespeeld.

Een toernooi voor iedereen


Het Brabants Kampioenschap Padel bestaat ook dit jaar, naast het P250 toernooi, weer uit twee toernooien; een seniorentoernooi voor deelnemers vanaf 18 jaar in alle speelsterktes en een jeugdtoernooi voor jeugd tussen de 8 en 18 jaar. Deelnemers krijgen een uniek toernooi T-shirt en goodiebag aangeboden met dank aan de sponsoren.

Het jeugdtoernooi gaat op maandag 18 maart van start en de finales worden op zondag 24 maart in de ochtend gespeeld. Vanwege het hoge aantal aanmeldingen zal het seniorentoernooi al vanaf zondag 17 maart van start gaan. De finales vinden plaats op zaterdag 30 maart. Alle categorieën worden vertegenwoordigd, waardoor er iedere dag spannende wedstrijden te zien zullen zijn.

Recordaantal deelnemers

Begin 2024 heeft TPC Metzpoint het park mogen uitbreiden tot 8 padelbanen. Met deze uitbreiding is onder andere de mogelijkheid gecreëerd om toernooien met regionale uitstraling te organiseren. In 2022 was de eerste editie van het Brabants Kampioenschap Padel een groot succes met in totaal 457 deelnemers. Dit jaar is het aantal aanmeldingen met bijna 20 procent gestegen naar 538 deelnemers, een nieuw record.

Kom een kijkje nemen

Iedereen is van 17 maart tot en met 30 maart van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het toernooi. Er worden elke dag lekkere hapjes geserveerd en tijdens de twee weekenden zijn er diverse foodtrucks te vinden. Ook wordt er op zondag 17 maart en zondag 24 maart, tijdens de finales van de jeugd en het P250 onderdeel, een BBQ georganiseerd. De feestavond voor alle deelnemers is op 22 maart.

Voor het toernooiprogramma, ga naar www.toernooi.nl en kies Brabants Kampioenschap Padel.

Het Brabants Kampioenschap Padel wordt mede mogelijk gemaakt door: Albert Heijn, Antonis, ASML, Ballon Deco, BMV, Broadwick, Deja Vu, Hendor Pompen, Hoppadel, Ictivity, Jamin, Jans Control, Sporthuis Olympia, Van Keulen Geschenkpakketten en Padel Brabant. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen