UNA behaalt in slotseconde met 10 man 3-2 zege tegen UNITAS

Na de 3-0 winst vorige week tegen Baronie, is UNA er ook inĀ  geslaagd om op Sportpark Zeelst op zaterdagavond UNITAS uit Gorkum te kloppen.

Door Thieu Vlemmix

Daar zag het aan het einde van de eerste helft overigens niet naar uit. De start van UNA was nog prima, toen Max van den Akker de score al na twee minuten opende (1-0). Maar de bezoekers reageerden vier minuten later na een vrije trap al met de gelijkmaker: 1-1. Na een kwartier eindigde een fraaie aanval via Jesse Wielinga bij de koppende Juul Respen: 2-1. De plannen van UNA werden vervolgens wreed verstoord, toen de nogal al eens mis zittende arbiter aan UNITAS een penalty toekende (2-2 door Joey Lokasi) en tegelijk aan Juul Respen rood gaf vanwege diens vraag hoeveel die beslissing betaalde.

Met tien man ging UNA in de tweede helft vol de strijd aan. En dat werd beloond. Nota bene in de allerlaatste seconde rondde de sterk spelende Sten Senders een aanvankelijk afgeslagen aanval beheerst af: 3-2.