Eremetaal voor teams GV Voorwaarts in Breda

Isa en Jill
Isa en Jill
Foto: Luna Le

Goud, zilver en brons was er voor de 3 Teams van GV Voorwaarts Veldhoven op de Breda Open Acrobatics Cup die in het weekend van 16 en 17 maart plaatsvond.

Door Patty Teeuwen

Drie Voorwaartsteams namen dit weekend deel aan de BOAC. Drie andere teams moesten helaas afmelden. Eén team vanwege een blessure en twee teams vanwege hoge koorts van hun teamgenoot. Heel jammer, maar daar valt niets tegen te doen.

Op zaterdag kwamen Nieke Prein en Sophie Koenen als eersten op de vloer. Zij deden mee bij de dames duo’s op D senioren niveau. Hun oefening verliep zonder fouten en daarmee scoorden ze 22.670 punten. Goed voor zilver!

Ook voor het volgende team ging het lekker. Luna Le en Zoë Cooper streden mee bij de dames duo’s D+ junioren. De + staat voor 2 oefeningen, balans en tempo. Hun balans ging nagenoeg vlekkeloos en dit werd door de jury beloond met 23.740. Hier kon niemand meer overheen. Hun tempo oefening ging ook zeer goed. Deze werd beloond met 22.790 ook de hoogste score! Normaal word er gekeken naar de totaalscore en geeft dit de ranking aan voor de medailles. In Breda doen ze het anders en kijken ze per oefening wie de hoogste score heeft. Luna en Jill gingen dus naar huis met 3 gouden medailles, want ook de over all medaille was voor hen!

Zondag was het de beurt aan Isa Korewijk en Jill de Meza. Zij streden mee bij de dames duo’s senioren op C niveau. Zij werden derde met 21.560 voor balans en 21.500 voor hun tempo oefening. Hun totaalscore van 43.060 was goed voor brons! Het was een geslaagd weekend met alle Voorwaarts teams op het ereschavot!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen