Sportcontrainer bij Sondervick College

Foto: Nijha

In het kader van Veldhoven Gezond staat er van 2 tot en met 12 april een SportContrainer bij het Sondervick College. Het is een zeecontainer die is ingericht als sportterrein en gaat gebruikt worden tijdens de lo-lessen.

De SportContrainer komt van het bedrijf Nijha uit Lochem. Bij het Sondervick College wordt de Ninja/Obstacle geplaatst. Het is een omgebouwde zeecontainer die getransformeerd is tot een sportobject in de openlucht. In een uur tijd wordt het sportobject geplaatst dat een dempende vloer van granulaat heeft. De afmetingen in uitgeklapte vorm zijn 6,1 x 6,5 x 3,2 meter. Iedereen kan trainen op zijn/haar eigen niveau. De Ninja/Obstacle is voorzien van snake, pegboard, wavehanger, monkeybar met vaste ringen, 3 spinners, ringtubes en salmon ladder.

Sondervick-leerlingen gaan tijdens de lo-lessen gebruikmaken van de bijzondere sportvoorziening. Maar dat is niet alles. Leerlingen én medewerkers worden uitgedaagd om tijdens de pauzes aan een bar-challenge mee te doen. Wie blijft het langste hangen? Ook zijn een aantal basisscholen en verenigingen uitgenodigd om gebruik te maken van de SportContrainer.

Opening door wethouder

Woensdag 3 april om 13.00 uur opent wethouder Thomas van Broekhoven de SportContrainer officieel. Manager onderwijs Danilo Verus: “Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen en collega’s te inspireren om een gezonde leefstijl aan te nemen. Met het plaatsen van deze sportcontainer stimuleren we beweging. De officiële opening door de wethouder benadrukt het belang hiervan.”

Veldhoven Gezond

Tijdens het project Veldhoven Gezond vinden vier weken lang gezondheidsacties en activiteiten plaats in gemeente Veldhoven. Denk aan proeftrainingen, acties, cursussen, workshops en voorlichtingen voor alle inwoners van Veldhoven. Het doel van het project is om inwoners, verenigingen en organisaties te verbinden, te inspireren en informeren om een gezonde leefstijl aan te nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen