UNA komt goed tegen Kloetinge terug na 0-1 achterstand

Na een rode kaart voor een speler van Kloetinge trekt UNA een ruime overwinning over de streep.

Door Thieu Vlemmix

Nadat de bezoekers uit Zeeland in de 12e minuut via Jefry Dijkstra UNA op een 0-1 achterstand hadden gezet, kwam de eerste serieuze repliek van Zeelster kant in de 24e minuut, toen Jeroen van Schoonhoven (vandaag in de basis) grof onderuit werd geschopt. Dat betekende rood voor overtreder Koen Plank. Maar ook een vrije trap net buiten de zestien; Sten Senders  wist daar wel raad mee: zijn trap met de linker was raak, 1-1. Nog voor rust werd het 2-1 door linksback Jesse Wielinga. Na de pauze stelde Brian Boogers spits Jeroen van Schoonhoven in staat de marge te vergroten naar 3-1. En hoewel de Zeeuwen soms nog hevig tegenstribbelden, was het tenslotte Jelle Born die in de 66e minuut de eindstand (4-1) vastlegde.