Grand Prix ticket voor Veldhovense Niëlle Vroegh in taekwondo

Niëlle Vroegh (l) op het podium in Tallin
Niëlle Vroegh (l) op het podium in Tallin
Foto: KoryoSports

Op zondag 28 april nam Niëlle van sportvereniging KoryoSports deel aan het 2e belangrijke kampioenschap van dit seizoen. De Veldhovense sloot dit af met een zilveren podiumplaats én een ticket voor de Grand Prix!

Niëlle leverde een fantastische prestatie tijdens de Presidents-Cup die gehouden werd in Tallinn in Estland. Alleen finalisten kunnen later dit jaar deelnemen aan de Grand Prix.

Ongelooflijke prestaties

Voor de eerste keer wordt voor junioren sporters een Grand Prix georganiseerd. Vandaar ook de deelname van meer dan 1300 deelnemers uit vooral Europa. Niëlle had dit keer 14 sporters in haar poule afkomstig uit o.a. Spanje, zweden, Griekenland, Duitsland, Croatia, Turkije, Polen, Denemarken en Ukraine. Ondanks de zware, kwalitatieve bezetting, wist Niëlle weer als eerstejaars Junior iedereen, maar ook haarzelf, te verrassen met ongelofelijke prestaties.

Inmiddels heeft ze 5 keer opeenvolgend een podiumplaats behaald en nu inmiddels haar 6e podiumplaats door in de finale de zilveren plak mee te nemen.

  • Tegen Denemarken won ze haar 1e partij met 2x point gap (11 punten voorsprong).
  • Duitsland  werd vervolgens aan de kant gezet in eveneens 2 ronden met 9-3 en 8-0.
  • De 3e partij was tegen Kroatië en was van een zwaar kaliber. Deze 1e geplaatste sportster in Niëlle’s poule en laatstejaars junior deelneemster neemt als 17 jarige al deel aan senior kampioenschappen en zou een pittige partij moeten worden. Toch wist Niëlle te stunten door haar met 2x point gap te verslaan!
  • In de finale trof Niëlle de Poolse Nowak die nog net een maatje (ervaring) te groot bleek. Deze behaalde de overwinning maar niet zonder slag en stoot, met een 0-4 en 8-2 score.

Doestellingen behaald

Voor Niëlle kon de dag niet meer stuk. Met het behalen van de zilveren plak is het ticket voor de Grand Prix binnen en, naast het behaalde WK ticket, zijn de doelstellingen voor 2024 nu al behaald. Een dikke proficiat is dan ook op zijn plaats voor deze unieke prestatie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen