Rood-Wit OldStars hebben nog steeds honger naar de bal

De meeste Rood-Wit OldStars zijn de leeftijd van 60 al lang gepasseerd. Hun gezegende leeftijd weerhoudt de sportieve dames en heren er niet van om wekelijks met elkaar een balletje te trappen. En ze doen nog veel meer…

In 2015 is Rood-Wit Veldhoven de eerste voetbalvereniging in Veldhoven die het walking football introduceert. Walking football kent in tegenstelling tot veteranenvoetbal aangepaste regels. Zo wordt er niet gerend, er worden geen slidings gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het speelveld meet 41 bij 21 meter waarop twee teams bestaande uit zes spelers het vijftien minuten tegen elkaar opnemen. Er is ook een scheidsrechter.

Henk van de Ven voetbalt al 59 jaar op de velden van Rood-Wit. “Het samenzijn en goals maken, dat vind ik het mooiste van voetbal”, zegt de Veldhovenaar die topscorer is van de OldStars Rood-Wit Veldhoven. Elke woensdag zijn de 60-plussers van 10.00 tot 11.30 uur te vinden bij Rood-Wit. Maar veel van hen zijn al kort na 09.00 uur op het sportpark om de laatste nieuwtjes door te spreken.

Gemiddeld zijn er zo’n 22 van de 42 leden aanwezig. Van de 42 zijn er nog 30 die voetballen. Op basis van de aanwezige leden worden zo evenwichtig mogelijke teams samengesteld. Om 10.00 uur beginnen ze met een warming up waarna ze 3 wedstrijdjes van een kwartier spelen. “Het is nog goed vol te houden voor een 83-jarige. Wel op tijd een tandje terugschakelen, vooral in de derde helft”, zegt Wintelrenaar Frans Spanjers.

Sociale aspect

Naast het sportieve aspect speelt zeker ook het sociale aspect een voorname rol bij de OldStars van Rood-Wit. Daarom blijven veel leden die niet meer aan het spelletje kunnen deelnemen, toch lid omdat anders de contacten wegvallen. Op deze manier blijven ze betrokken bij activiteiten die de club buiten het voetbal houdt. Jaarlijks is er een fietstocht, een kerstbrunch en aan het eind van het seizoen een paellamiddag. Vermeldenswaard is ook de Opaasdag. Die houden de OldStars sinds 2016. Dat is een toernooi op Tweede Paasdag waarbij opa’s met hun kleinkinderen een toernooi spelen.

Om mee te doen met de OldStars moet je 60 jaar of ouder zijn. De gemiddelde leeftijd ligt boven de  70 jaar.

15 mei

Wie wil kennismaken met de Rood-Wit OldStars moet op 15 mei eens een kijkje gaan nemen op het sportpark van Rood-Wit aan de Korze. In het kader van het 100-jarig bestaan van Rood-Wit Veldhoven houden de OldStars dan een toernooi. Dat doen ze samen met RKVVO, de enige andere club in Veldhoven die walking football aanbiedt. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en iedereen is daarbij van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen