Vernieuwde Abdijentocht La Trappe start op 26 mei in Veldhoven

Foto: Marcel Jans

Tijdens de Omloop der Kempen wordt zondag 26 mei ook een toertocht gehouden voor toerfietsers. Er is keuze uit toertochten van 75, 104 en 132 kilometer. De start is vanaf Dorpstraat 5 in Veldhoven.

De toertocht op zondag 26 mei vanaf startplein Omloop der Kempen op De Plaatse aan de Dorpstraat in Veldhoven is wel degelijk de 22e Abdijentocht La Trappe. Hierover was enige ruis ontstaan. Inschrijven onder NTFU-condities door het Tilburgse TCT’93, met Scan & Go. Je krijgt een polsbandje voor de catering op de pauzeplaatsen. Inschrijving en vertrek is bij Brown’s Lunchclub aan de Dorpstraat 5 in Veldhoven.

Na een aanloopje van 4 km naar Zandoerle is het parcours 100% identiek aan de Abdijentocht die start in Berkel-Enschot bij de Abdij van O.L.V. van Koningshoeven. De parcoursen zijn uitgepijld en op GPX beschikbaar, downloaden op website www.omloopderkempen.nl/toertocht/
Inclusief het aanloopje zijn de afstanden 75 km of 132 km. De parcoursen zijn compleet vernieuwd. De lange versie maakt een extra lus door De Mortelen, ten noorden van Oirschot-Best. Degene die 132 km te lang vindt, kan bij het splitspunt na 98 km op Weijerseweg de korte route volgen. Hiermee wordt de lange versie ingekort tot 104 km. Wie  de gehele route afmaakt, rijd via Duizel, Boksheide, Schadewijk, Stevert naar Steensel, Knegsel, Zandoerle naar de start/finish in Veldhoven-Dorp.

Gratis catering

Bij het vertrek ligt gratis catering (krentenbollen, bananen, sportrepen) klaar, aangeboden door AH Rapportstraat. Op het wielerplein is een mobiele koffiebar aanwezig met Magistrale Cycling Coffee, door Soepercatering.
Bij terugkomst is er een bewaakte fietsenstalling. Dit stelt de deelnemers in de gelegenheid tot massage door Fysiotherapie De Ligt of één van de terrassen te bezoeken. Er wordt onder de deelnemers een prijzenpakket van Squirt-Lube (ketting smeermiddel) verloot en er zijn gratis samples.

Finish

Onderweg zijn er twee terrassen om voor eigen rekening iets te drinken: bij Eetcafé Den Horst in Haghorst en in de Brouwerijtuin van Beerze bier in Vessem. Het belooft een gezellige dag te worden. In de middag worden de criteriums gereden. Daarna twee doorkomsten finaleronde plus de finish van de 75ste VDL Omloop der Kempen (gepromoveerd naar UCI 1.2).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen