Keen Sanders districtskampioen turnen Instap A

Foto: GV Voorwaarts

Zaterdag 25 mei vond in Sittard de districtsfinale plaats van het district zuid turnen heren.
GV Voorwaarts was aanwezig met een zeer jeugdige en talentvolle selectie bestaande uit Keen Sanders, Luuk Hermans, Roan klok en Darryl Arts.

Door Ad van den Boogaard

Vanaf het begin van de wedstrijd waren Keen en Luuk verwikkeld in een titanenstrijd. Ze gaven elkaar niet veel ruimte en ze wisselden elkaar steeds af in de ranking. Uiteindelijk bleek Keen de beste kaarten te hebben. Keen werd kampioen van het district zuid Instap A met een totaal van 94.200 punten en mocht het goud ophalen. Luuk werd een zeer goede 2de met maar 0.05 punt verschil op Keen. Met 94.150 punten mocht hij het zilver omhangen.
Roan Klok werd 7de met 87.650 punten. Hij wist verrassend goed te scoren op brug, ringen en voltigeren.
Darryl Arts, nieuwkomer in de selectie van GV Voorwaarts, wist in zijn eerste echte wedstrijd een goede indruk achter te laten. Hij liet mooie oefeningen zien en werd 13de met een totaal van 79.800 punten.
Gefeliciteerd mannen.

V.l.n.r. Darryl Arts, Keen Sander, Luuk Hermans en Roan Klok.

Toen was het de beurt aan Nevin Nathan van GV Voorwaarts in de categorie Jeugd D.
Nevin liet mooie oefeningen zien en werkte netjes. Hij wist zelfs op ringen en rekstok het hoogste cijfer te noteren. Nadat alle cijfers opgeteld waren, werd Nevin 3de allround op deze districtsfinale met een totaal van 81.333 punten en mocht het brons ophalen. Super gedaan Nevin, grote klasse.

Zondag 26 mei kwamen deze jongens nog een keertje in actie tijdens de clubkampioenschappen van GV Voorwaarts in de turnhal op de Kempen Campus aan de Knegselseweg in Veldhoven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen