Bowlers John van Stekelenborg en Hans Keeris winnen Brunchtoernooi 2023

24 apr 2023, 17:38 Sport
winnaars brunchtoernooi
Op zondagochtend 23 april hield Bowling Vereniging Veldhoven een brunchtoernooi. In dit toernooi namen de leden het in dubbels tegen elkaar op. Alle spelers mochten eerst drie games voorronde spelen. Tijdens de voorronde was er voor iedere strike een paasei te verdienen.
Nadat alle dubbels hun voorronde gespeeld hadden, werd het tussenklassement opgemaakt. De gehele top vijf wist boven de 1.300 pins te scoren over 6 games, wat een gemiddelde score is van ruim 215 pins per game per persoon.

Top 3 na voorrondes:

  1. Rob van de Wiel & Ramon Hoeks – 1.434 pins
  2. Harry Biesta & Pieter Kalter – 1.346 pins
  3. Linda van de Sande en Jan Kokx – 1.327 pins
De gehele top 10 zou doorgaan naar de eerste finaleronde waarin de nummer 1 het zou opnemen in een rechtstreeks duel tegen de nummer 10, de nummer 2 tegen de nummer 9 enzoverder. Leuk om nog te vermelden is dat twee van de jeugdspelers, Kenji Groenen & Tjeu van Kasteren, knap de finale hebben weten te halen.

Waterloo

Uiteindelijk bleek dat een klassering in de top drie geen enkele garantie gaf want de gehele top drie werd uitgeschakeld in deze finaleronde. Ramon en Rob moesten het als coaches afleggen tegen hun eigen jeugdleden, Pieter en Harry vonden hun Waterloo in Hans Keeris en John van Stekelenborg en Linda en Jan zouden het onderspit delven tegen Hanny Bressers en Evelyne van den Brand. De nummers vier en vijf uit het klassement wisten de stepladder finale wel te behalen. Chelsea van de Laar en Peer Bressers wisten te winnen van Geert Molmans en Herma Wannet. De dubbel van Risjard Jansen en Rinie Lemmens stuurde Martin de Louw en Richard Vloet naar huis.
Daarmee was de top 5 bepaald en kon begonnen worden aan de stepladder. Hierbij neemt eerst de nummer 5 het op tegen de nummer 4. De winnaar speelt vervolgens tegen de nummer drie en zo door totdat er een winnaar is.
Plaatsingslijst stepladder finale
Rang Naam Score incl
1 Risjard Jansen 1783
Rinie Lemmens
2 Peer Bressers 1730
Chelsea van de Laar
3 Hans Keeris 1708
John van Stekelenborg
4 Hanny Bressers 1700
Evelyne van den Brand
5 Kenji Groenen 1665
Tjeu van Kasteren
Het eerste duel tussen Kenji en Tjeu & Evelyne en Hanny ging met een klein verschil van 21 pins naar Kenji en Tjeu. Zij mochten het vervolgens opnemen tegen Hans en John en daar zou het avontuur stranden voor de jeugdspelers. Hans en John waren met een score van 441 net te sterk voor het jeugdige tweetal.
Vervolgens zou de strijd om de top drie los gaan barsten. John en Hans begonnen beiden met vier strikes maar ook Chelsea en Peer gaven geen duimbreed toe. In de tweede helft van de game wisten Hans en John ook deze partij naar zich toe te trekken en mochten zij zich gaan opmaken voor de eindstrijd met Risjard en Rinie.
Met een eindtotaal van 440 pins in de finaleronde wisten Hans en John deze editie van het Brunchtoernooi op hun naam te zetten. Rinie en Risjard kwamen nog op een score van 402 pins.

242 paaseieren

De club feliciteert Hans en John met deze knappe prestatie en ook alle andere deelnemers die goed gepresteerd hebben op dit toernooi. In totaal zijn er 24 games van 200 of hoger gegooid. Er zijn 242 (strikes) en daarmee paaseieren verdeeld en er waren 4 spelers met een toernooigemiddelde van 200 of hoger.
De top vijf ging met mooie prijzen naar huis.
5eCadeaubon van The Post
4eCadeaubon van Partycentrum Flying Bowling – Chelsies
3eCadeaubon van D’n Burgemister
2eCadeaubon van Crème de la Crème
1eCadeaubon van Grand Café Sowieso
We bedanken Grand café Sowieso, D’n Burgemister & Crème de la Crème voor hun sponsoring aan ons toernooi.
En lees je dit nu en denk je, dat wil ik volgend seizoen ook? Dat kan, neem een kijkje op www.bvveldhoven.nl en meld je aan.
Foto van Rob van de Wiel