Brunchtoernooi 2022 van Bowlingvereniging Veldhoven

25 apr 2022, 10:00 Sport
foto brunchtoernooi
Op zondag 24 april is er in de Flying Bowling het jaarlijkse brunchtoernooi van BVVeldhoven gehouden. Zo’n dertig deelnemers deden in dubbels een gooi naar de overwinning.
Door Ramon Hoeks
In de voorronde speelde men drie games. De top 10 zou zich plaatsen voor de Knock-out fase van het toernooi.
Na de voorrondes was dit de top vijf:
  1. Peer Bressers & Chelsea van de Laar – 1.407
  2. Pieter Kalter & Harry Biesta – 1.309
  3. Bart Merkx & Ramon Hoeks – 1.306
  4. Brenda van de Laar & Peer van de Laar – 1.304
  5. Hans Keeris & Flip Hanrath – 1.294

Eerste finaleronde

Na de brunch ging de top 10 de rechtstreekse confrontatie met elkaar aan. De als eerst geplaatste dubbel mocht het opnemen tegen de als tiende geplaatste dubbel, de als tweede geplaatste tegen de nummer negen enzoverder.
Uit de top 5 wisten alleen de als tweede geplaatste dubbel van Pieter Kalter en Harry Biesta en de als derde geplaatste dubbel van Bart Merkx en Ramon Hoeks hun knock-out duel te winnen. De andere spelers uit de top vijf werden overklast. Elly & Dick Biesta wisten de koploper Peer en Chelsea uit te schakelen. Brenda en Peer moesten hun meerdere erkennen in Ingrid en Jac de Proost. En Hans en Flip vonden hun Waterloo in Hanny Bressers en Evelyne van den Brand.

Tweede finaleronde

De vijf overgebleven dubbels speelden in een trapsgewijze finale tegen elkaar. Als eerste mochten Elly & Dick Biesta aantreden tegen Hanny Bressers & Evelyne van den Brand. Na een spannende strijd wonnen Hanny en Evelyne op een pin met 419 om 418 pins. Daardoor mochten Hanny en Evelyne door en het opnemen tegen de als derde geplaatste dubbel van Ingrid & Jac de Proost. Dit zou eveneens een spannende wedstrijd worden. Uiteindelijk trokken Ingrid en Jac aan het langste eind met 414 om 412 pins. Door deze overwinning mochten ook Ingrid en Jac nog een rondje verder en zouden zij de strijd aangaan met Bart Merkx en Ramon Hoeks die als tweede geplaatst waren. Na een moeizame wedstrijd waren het Bart en Ramon die de hoogste score hadden. Met 390 pins wonnen de heren deze wedstrijd en mochten ze het op gaan nemen tegen de als eerste geplaatste dubbel van Pieter Kalter en Harry Biesta.
Het toernooi kreeg een passend slot doordat beide dubbels 400+ op de teller wisten te zetten. Ramon & Bart wisten in de laatste frame de wedstrijd definitief naar hen toe te trekken en wisten met een score van 479 om 454 het Brunchtoernooi op hun naam te zetten.
De top 5 ging naar huis met een cadeaubon;
5 e BVVeldhoven
4 e Wimpies Pro Shop
3e Lunchroom The Post
2e Tuincentrum Coppelmans
1e D’N BURGEMISTER
Tijdens het toernooi zijn er heel wat 200+ games gegooid, wij denken dan ook dat een paasei voor iedere strike een extra motivatiebron was voor velen. Pieter Kalter gooide de hoogste game tijdens het toernooi met 268 pins.
Interesse om ook te gaan bowlen? Kijk eens op www.bvveldhoven.nl of www.facebook.com/BVVeldhoven