Dax, Stef, Jordy, Justin & Sven pakken brons in regionale jeugdcompetitie Bowling

20 mrt 2023, 10:44 Sport
jeugdbowlers
De jeugdleden van Bowling Vereniging Veldhoven zijn 3e geworden in de regionale competitie.
Na drie eerdere speelrondes wist het vijftal zich te plaatsen voor de hcp finale op zaterdag 18 maart in Eindhoven. De heren mochten het opnemen tegen teams uit Venray, Breda, Den Bosch, Eindhoven en ook ons tweede team uit Veldhoven was in deze poule geplaatst.
Vooral Dax wist in het begin van de wedstrijd flink wat pins omver te werpen. Met een score van 602 over drie games (een mooie 200 gemiddeld) wisten ze uit de eerste drie wedstrijden al de nodige punten te halen.
Daarna volgde een wedstrijd tegen het andere team van Veldhoven. Dat de Jayden, Kenji, Thomas Bogersen & Thomas Nijhuis de spreekwoordelijke kaas niet zomaar van het brood zouden laten eten wisten ze wel, maar ditmaal begonnen de heren onder leiding van Rob van de Wiel meer dan uitstekend. Enkele dubbele strikes stonden in het eerste deel van de game al snel op het bord en Justin, Stef & Jordy wisten dat er werk aan de winkel zou zijn. Ondanks een sterk einde wisten ze de 64 pins hcp verschil niet meer goed te maken waardoor de punten naar Veldhoven 2 gingen.
De laatste game speelde iedereen tegen iedereen. De hoogste score zou 6 punten krijgen en de laagste 1 punt. Uiteindelijk wisten ze deze laatste game goed af te ronden met nog een mooie 180 van Jordy Smolders. Ze mochten nog eens 4 punten aan hun totaal toevoegen waarmee de derde plek voor het Veldhovense vijftal was.
Venray wist het goud in de wacht te slepen en Breda ging met het zilver naar huis. Het tweede team van Veldhoven werd knap 5e in een seizoen waarbij de samenstelling met enige regelmaat noodgedwongen moest wijzigen en veel spelers dus een debuut hebben gemaakt.