Dubbel succes synchroonzwemmasters

09 jul , 12:37 Sport
psv synchroteammasters
De masters van PSV SynchroTeam Eindhoven hebben de afgelopen twee weken bij de Europese en de Nederlandse masterkampioenschappen synchroonzwemmen uitzonderlijk goed gepresteerd.
Bij beide wedstrijden werd een flink aantal medailles behaald. Het synchroonzwemteam werd met hun technische kür zowel Europees als Nederlands kampioen.
De Europese Kampioenschappen voor masters vonden dit jaar van 28 juni tot en met 3 juli plaats in Belgrado. Tijdens deze EK stonden diverse disciplines op het programma: technische en vrije kuren voor solo, duet en team. Het team van PSV SynchroTeam Eindhoven, bestaande uit de zwemsters Christel, Delphie, Ðorđa, Lineke en Barbara, kwam uit in de categorie 35+. Bij het onderdeel technische kür werd een gouden medaille behaald en bij het onderdeel vrije kür een bronzen medaille. Daarnaast zwommen Lineke en Barbara in de categorie 40+ met hun beide duetten naar zilver.

Veel medailles

Drie dagen later vonden de Nederlandse kampioenschappen voor masters plaats in Heerenveen. Ook daar werden in dezelfde disciplines veel medailles behaald. Het team won bij de NK masters een gouden medaille voor de technische kür en een zilveren medaille voor de vrije kür. Bij de duetten behaalden Lineke en Barbara voor zowel de technische als de vrije kür de gouden medaille. Datzelfde deed Lineke met haar beide solo’s. Het duet van Jisca en Delphie zwom bij de vrije kür naar brons.
De afgelopen jaren heeft dit synchroonzwemteam al vaker met succes deelgenomen aan masterwedstrijden in zowel binnen- als buitenland, maar nog nooit waren ze zo succesvol als nu. Masters zijn zwemsters van 20 jaar en ouder, die naast hun werk en gezin actief blijven sporten. De synchroonzwemmasters trainen twee keer per week in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en hopen in de toekomst nog veel wedstrijden te kunnen zwemmen.
Meer informatie is te vinden via de website synchroteameindhoven.nl .