GVAC-atlete Eveline Saalberg gehuldigd in Vessem

16 sep 2023, 19:41 Sport
eveline 03
Bert Jansen
Eveline Saalberg, lid van GVAC uit Veldhoven liep met Femke Bol, Lieke Klaver en Cathelijn Peeters op 27 augustus naar de sensationele wereldtitel op de 4 x 400 meter op het WK atletiek in Boedapest. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in haar woonplaats Vessem.
eveline 01
4 vriendinnen van Eveline hadden in het grootste geheim de huldiging voorbereid. Die vond plaats op het kermisterrein in het centrum van Vessem. In een open auto maakte Eveline een rondrit door het dorp. Fanfare en drumband St. Cecilia zorgde voor de muziek. Via een erehaag van jeugdleden van GVAC kwam ze het veld op, waarna ze op een trailer diverse toespraken mocht aanhoren.
eveline 02
Iedereen is trots op haar prestatie en die van het gehele estafetteteam. Er waren bloemen en cadeaus voor de kersverse wereldkampioen. Van de burgemeester van Eersel kreeg Eveline het Predikaat Bewijs van Verdienste. Burgemeester Wim Wouters vond het een eer om met een wereldkampioen op het podium te staan. “Als je er even over nadenkt: wereldkampioen is onvoorstelbaar”, zei hij. “Ja, dat vind ik ook, het is bizar”, reageerde Eveline.
GVAC-voorzitter Theo Hoex vatte haar carrière tot nu toe als volgt beknopt samen: “Van juniorlid tot wereldtopper. Inspirerend en een rolmodel. We zijn trots op jou en wensen je veel succes op weg naar Parijs.”