Internationaal Bowlingtoernooi Flying Bowling Veldhoven

07 nov 2022, 9:38 Sport
bowlingtoernooi flying bowling ramon hoeks
Het internationaal bowlingtoernooi van Flying Bowling Veldhoven vond plaats van 2 tot en met 6 november. Een lid van de Veldhovense club eindigde in de top 3!
Door Ramon Hoeks
Van 2 tot en met 6 november namen 113 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland het tegen elkaar op in de Flying Bowling in Veldhoven. Alle deelnemers begonnen met 5 games voorronde waarna de beste 20 spelers zich zouden plaatsen voor de finales op zondag 6 november.
Je kon deze week de Flying Bowling niet binnenlopen of het gekletter van prachtige strikes klonk je in de oren. In de voorrondes werd er direct flink op los gescoord door diverse spelers. De grens om de finale te bereiken kwam na iedere ronde hoger te liggen. Er werden maar liefst 124 200+ games gegooid waarvan zelfs vijftien van 250 pins of meer. Paul de Mey gooide zelfs een bijzonder sportresultaat bij elkaar met een serie van 782 over 3 games, een gemiddelde van ruim 260 pins per game, hiervoor ontvangt hij een oorkonde van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF).
Na al dat score geweld in de voorrondes was het zondag tijd voor de finales. Er waren vier spelers van Bowling Vereniging Veldhoven die de finale wisten te bereiken, namelijk Bram Weenink (5e), Cor de Zeeuw (15e), Geert Molmans (8e) en Ramon Hoeks (16e). In de finale was het Jeroen Grove die als eerste wist te eindigen. Geert Molmans eindigde knap als 2een wist in de finale de hoogste serie te bowlen. Mitchel Klok maakte het podium compleet als nummer 3. Bram Weenink wist zijn 5eplaats te behouden. Ramon Hoeks klom van plaats 16 naar de 7eplek in het eindklassement en Cor de Zeeuw zakte ietsjes weg van plaats 15 naar plaats 17.
Al met al dus een mooi resultaat voor de Veldhovense bowlers. Wil jij volgend seizoen ook een gooi doen naar de overwinning? Neem dan eens een kijkje op www.bvveldhoven.nl of neem contact op via [email protected] .