Kampioenschappen Bowling Vereniging Veldhoven 2022

28 mrt 2022, 10:16 Sport
bvv bowlingkampioenen
Zo'n 50 Veldhovense bowlers gingen vanaf 22 maart met elkaar de strijd aan om het verenigingskampioenschap van Bowling Vereniging Veldhoven. Zondag zijn de finales gespeeld.
Door Ramon Hoeks
Op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 maart zijn de voorrondes van de verenigingskampioenschappen gespeeld. Iedereen speelde 5 games waarvan de eerste drie ook meetelden voor het dubbelklassement. De deelnemers gingen de strijd met elkaar aan om een finale plek op zondag te bemachtigen. Er waren 7 klassen: Dames 1e klasse, Heren 1e klasse, Dames 2e klasse, Heren 2e klasse, Heren 3e klasse, Jeugd Aspiranten en Jeugd Pupillen. In iedere klasse waren minimaal drie finaleplaatsen te verdelen. Bij de dubbels gingen de beste 6 door naar de finale.

De dubbels en jeugd finale

Op zondag 27 maart stond iedereen om 10.00 uur fris en fruitig aan de start. Als eerste op deze finale dag stonden de dubbels en de jeugdfinales op het programma. De beste 6 dubbels en de 8 beste jeugdleden begonnen met hun finales. De eerste game was het Stef Smolders die wist te imponeren met een mooi 193 score. Hiermee maakte hij direct de helft van zijn achterstand op Dax Kroom goed. Dat kon Dax natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, hij pareerde de score van Stef dan ook in de tweede game door er zelf een 204 als antwoord op te geven. Hierdoor was de voorsprong groot genoeg en wist Dax de titel Jeugdkampioen 2022 op zijn naam te zetten. Stef Smolders ging Jordy Smolders nog voorbij op de ranglijst. Daardoor werd hij 2e en zijn broer sleepte de 3e plaats in de wacht. Bij de Jeugd pupillen waren het Sven Uijens en Kenji Groenen die hoog in het klassement zouden eindigen. Kenji gooide in de finale het hoogste met 359 pins maar dit was niet genoeg om de achterstand uit de voorrondes goed te maken op Sven, Sven gooide namelijk zelf eveneens een mooie score van 330 en wist daarmee zijn eerste plaats te behouden. kenji werd knap tweede en Vico Weenink sloot zijn eerste week als lid van Bowling Vereniging Veldhoven af met een derde plaats.
Bij de dubbels was het vooral spannend om de derde plaats. Twan en Martijn wisten vanuit de 5e plaats in de voorronde door te stomen tot op het podium. De nummers een en twee van het klassement kwamen niet meer in de gevarenzone. De tweede plaats was voor Bart en Ramon en Joris en Rob pakte de eerste plaats.

De Klasse finales Dames 2 & Heren 3

Na de dubbels en de jeugd was het de beurt aan de dames 2e klasse en heren 3e klasse. De beste vier dames en de beste zes heren mochten zich opmaken voor een strijd in de finales. Eveneens als in de voorronde mochten alle spelers 5 games gooien. Het was meteen duidelijk dat Evelyne van den Brand niet van plan was haar eerste plaats af te gaan staan. Met een begin van 2x 172 pins wist ze de voorsprong op de concurrentie verder uit te breiden en de eerste plaats definitief te bemachtigen. Spannender was het tussen plaats twee en drie waar Elly Biesta aan een inhaalrace was begonnen op Linda van de Sande, Uiteindelijk wist Linda haar tweede plaats op 1 pin te behouden en werd Elly derde.
Bij de heren 3e klasse ging het tussen Joris Muller (koploper uit de voorrondes) en Twan Bazelmans, die vanuit een vierde plaats in de voorrondes aan een opmars was begonnen. Na 2 games nam Twan zelfs de leiding over van Joris. Dit hield hij vol tot de 10e frame van de laatste game maar doordat Joris nog een dubbele strike wist te produceren ging uiteindelijk de eerste plaats op 6 pins alsnog naar Joris Muller, Twan Bazelmans sleepte de tweede plaats in de wacht en Dick Biesta maakte het podium compleet.

De klasse finales Dames 1 en Heren 1 & 2

Na een spannende strijd bij de dames 2e en heren 3e klasse was het de beurt aan de top van onze bowlingvereniging. De beste 3 dames, de beste 3 heren uit de tweede klasse en de beste 4 heren uit de eerste klasse mochten zich klaar gaan maken voor 5 finale games. Helaas heeft Bo Strijbos afgezegd waardoor hij zijn eerste plaats na de voorrondes niet kon verdedigen. Deze plaats is opgevuld door Pieter Kalter.
Bij de dames 1e klasse was het al snel duidelijk dat Chelsea van de Laar ook dit seizoen niet te kloppen is. Ze prolongeerde haar titel zonder in gevaar te komen. Brenda van de Laar en Ingrid de Proost leverde nog een mooie strijd om de 2e & 3e plaats en na vijf games mocht Ingrid de Proost het zilver ophalen en kreeg Brenda van de Laar het brons.
Bij de heren 2e klasse kwam de titelverdediger Richard Vloet ook niet in gevaar. Met 905 gooide hij het hoogste in de finale in zijn klasse. Martijn de Warle, die net een seizoen bij ons meedraait, pakte de tweede plaats en Cor de Zeeuw wist derde te worden.
Bij de heren 1e klasse barstte de strijd los. René Isbouts ging als koploper de finale in met 2 pins voorsprong op Ramon Hoeks. In de eerste game gooide René een game van maar liefst 289 pins, 10 strikes en een 9 spare. Dit is de hoogste game van dit clubkampioenschap en hiermee was de toon direct gezet. Toch leek de concurrentie niet helemaal van slag want Ramon volgde met 246 pins, Harry Biesta met 241 pins en Pieter Kalter had de laagste score met 238. Als dit het niveau van de finale gaat worden krijgen we een mooi slotstuk van de kampioenschappen. Ook in de tweede game waren er weer drie 200+ games te bewonderen. Na een spannende strijd was het Ramon Hoeks die de eerste plaats wist te pakken. René Isbouts werd tweede en Harry Biesta pakte net als zijn ouders de derde plaatst in het klassement.