Marvilde speelt gelijk bij Tongelre

09 sep , 9:38 Sport
marvilde 2
Na de onverwachte overwinning vorige week op Brabantia (3e klasse) stond zondag de uitwedstrijd in Tongelre tegen de plaatselijke 5e klasser op het programma. Ook Tongelre had vorige week verrassend gewonnen (2-3 bij 4e klasser Braakhuizen). En dus ging deze wedstrijd om de koppositie in de bekerpoule, waarin alleen de nummer 1 naar de volgende ronde gaat. De wedstrijd was alles behalve hoogstaand en het uiteindelijke gelijke spel betekent dat de wedstrijden van volgende week, Marvilde – Braakhuizen en Tongelre – Brabantia de beslissing zullen gaan brengen. Eén ding is zeker, Braakhuizen is uitgeschakeld na 2 verliespartijen.
Door Peter Verstappen
Het eerste half uur was Tongelre duidelijk de betere en dat leverde vooral gevaar op door aanvaller Louange Kinsungila. In de 8e minuut strafte hij onoplettendheid in de verdediging af door de 1-0 in te schieten. Drie minuten later passeerde hij de keeper van Marvilde ook, maar kopte Luc Martens de bal voor de lijn weg. Weer vier minuten later schoot Louange de bal voor het doel langs. Na deze stormloop van Tongelre kwam Marvilde na een half uur meer en meer in het spel voor. Dat leverde in de 32e minuut een eerste grote kans op voor Sem van Rhee. Uit een verre inworp van Luc Martens kreeg hij de bal uit de kluts voor zijn voeten. Uit de draai schoot hij net langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuut voor de rust mocht Louange dan nog een keer alleen op Sven Steevens afgaan. Sven bracht redding.

Katachtig

De tweede helft was Marvilde de bovenliggende partij. In de 55e minuut kapte Tim Wilting zicht vrij net buiten het strafschopgebied en schoot diagonaal voor het doel langs. Twintig minuten voor het einde leek Marvilde de gelijkmaker te scoren. Sem van Rhee gaf voor vanaf links en Luc Martens kopte prima in. Doelman Danison Diaz tikte deze inzet echter katachtig tegen de paal en zo uit het doel. In de 74e minuut ging Jens Kantelberg vanaf links het strafschopgebied in en werd hier aangetikt door een verdediger. De toegekend strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Vincent Bartholomeus, 1-1. Vijf minuten voor het einde was er dan nog een grote kans voor Tongelre. Elo Turksma schoot vanaf 14 meter hard op doel en Sven Steevens kon redden met zijn rechterhand. De terugspringende bal werd nog ingekopt door Louange, maar zonder kracht.
Na 2 bekerwedstrijden maakt Marvilde dus nog altijd kans om de volgende ronde te bereiken. Daarvoor zal er volgende week thuis gewonnen moeten worden van Braakhuizen. Mocht Tongelre dan ook winnen van Brabantia dan zal het doelsaldo beslissen, anders wordt Marvilde 1e in de poule.
Opstelling Marvilde: Sven Steevens, Len Wijnands, Luc Martens (90. Caemen Lieveld), Vincent Bartholomeus, Max van Avezaath, Dylano Geeven (Zineddine Rafiki), Tim Wilting (80. Lian Jansen), Jens Kantelberg, Robin Everstijn (46. Stan Janssen), Stein Geerlings, Sem van Rhee