Medailleregen voor Veldhovense PSV springers op de Brabantse Kampioenschappen

15 jan , 10:41 Sport
schoonspringers 2024 01
Vier Veldhovense schoonspringers van PSV keerden zondag 14 januari met maar liefst tien medailles terug van de Open Brabantse Kampioenschappen.
Zondag 14 januari vonden de Open Brabantse Kampioenschappen schoonspringen plaats in zwembad De Wisselaar in Breda. Alle Brabantse clubs uit Nederland en België waren van de partij. Daarnaast deden er springers uit heel Nederland mee aan de open wedstrijd.
PSV was goed vertegenwoordigd en maar liefst vier Veldhovense springers namen deel. Ondanks dat er de afgelopen tijd fors minder is getraind door het EK- Waterpolo in Eindhoven, sprongen de jonge springers goed. Een prachtig resultaat! Het team nam maar liefs tien medailles mee naar Veldhoven.
Thomas de Bar nam deel aan de 1 meter wedstrijd in de E-categorie. Hij werd Brabants Kampioen en won tevens de open wedstrijd.
Bense van de Munckhof wist mede door zijn mooie salto's 2 bronzen plakken te winnen in de D-leeftijdscategorie op de 1 meter.
Jasper de Bar kwam uit in de C-categorie op de 1 meter. Een drukke wedstrijd! Hij werd Brabants Kampioen en tweede in de open wedstrijd.
Vieve van den Munckhof nam deel aan zowel de 1- als de 3 meter wedstrijd. Hoewel ze pittige tegenstanders had en geblesseerd was, wist zij drie zilveren en een bronzen medaille te behalen in de B-leeftijdscategorie.
Volgende week reist het team af naar Nieuwegein voor de eerste Vijfkampwedstrijd van dit jaar.
Wil jij ook eens van een duikplank springen of durf je misschien zelfs van de toren te gaan?
PSV Schoonspringen heeft op vrijdag een open training van 19.30 tot 20.30 uur. Je bent welkom. Voor meer informatie: psvschoonspringen.nl