Na bekerfinale tegen UVV’40 gaat Marvilde voor de dubbel

04 jun , 11:31 Sport
marvilde 1 john foederer
Een groot supporterslegioen hielp Marvilde op 1 juni aan de bekerwinst tegen UVV’40. Op zondag 8 juni treft de club de tegenstander uit Ulvenhout opnieuw. Dan staat het kampioenschap in de derde klasse 306 op het spel.
Door Tom Vroomen
Wekenlang was een aantal spelers van Marvilde zaterdag 1 bezig om alle voorbereidingen te treffen voor een superfeest. Zo gingen 2 volgepropte bussen met 75 personen zaterdag 1 juni op weg naar Woudrichem waar de bekerfinale gespeeld zou worden. Daarnaast was er ook nog een groot legioen supporters met de auto afgereisd, omdat de kaarten uitverkocht waren.
Na een busreis van een dik uur moesten de supporters het “legale vuurwerk” naar binnen zien te krijgen, maar dat was zo gefikst. Ze noemen het ook wel de 12e man en dat was deze dag duidelijk te merken. De hele wedstrijd werd er gezongen en aangemoedigd, al zwaaiend met Marvildesjaaltjes.
marvilde legioen john foederer

Vuurwerk

Er was van beide teams een erg mooi opkomst met veel vuurwerk en rookbommen. Door het slechte zicht vanwege de blauwe rook begon de wedstrijd iets later. Marvilde zette UVV meteen vast en wist de druk te houden op hun achterhoede, waardoor UVV niet in haar spel kwam. Marvilde creëerde een paar kansjes en sloeg net voor rust toe. Uit een corner van Jens scoorde Ruben met het hoofd. Met 0-1 de rust in gaan is dan wel lekker.

Hattrick Ruben

Na de pauze was er heel even een ander spelbeeld. UVV drong aan zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. In de 63 e
min kreeg Marvilde een vrije trap die wederom door Ruben feilloos werd ingeschoten. UVV was het even kwijt, waardoor Marvilde het spel weer overnam en erg gevaarlijk werd in de counter. Rik Janssens scoorde de verlossende 0-3. UVV probeerde nog wel wat te forceren, maar kwam niet veel verder dan een kopballetje en schot dat voorlangs en over ging. Marvilde loerde op de counter en het was Dave die de 0-4 liet aantekenen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het voor de 3 e
keer dat Ruben wist te scoren, opnieuw uit een vrije trap. De scheids vond het toen genoeg geweest en floot meteen af. Al het publiek stormde het veld op en er werd gezamenlijk gefeest met het aanwezige Marvildelegioen.
marvilde1 zat bekerwinnaar john foederer
Nadat we nog even een uurtje in de kantine konden genieten van een drankje, hapje en een goede DJ ging de reis terug naar Veldhoven, waar een grote erehaag ons op stond te wachten. Daar was de seizoenafsluiting al in volle gang en is er behoorlijk wat gerstenat naar binnen gewerkt. Na sluitingstijd is er nog even doorgezakt bij Café Manhattan.

Fantastische dag

Het was een fantastische dag die we nooit zullen vergeten. Volgende week zal het niet zo makkelijk gaan als we dan weer UVV treffen in de competitie. Marvilde zal weer een unieke prestatie moeten leveren, willen ze ook de titel binnenhalen. We staan namelijk 2 punten achter en alleen winst zal een kampioenschap opleveren. Maar deze bekerwinst nemen ze ons niet meer af, maar de dubbel zou wel lekker zijn.
Mannen wat een teamprestatie van alle 18 spelers, staf en niet te vergeten de toeschouwers. Spelers, ouders, sponsoren, toeschouwers, personeel van de kantine en de technische staf; nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke dag.