Jarenlang stoof hij als een Speedy Gonzalez over de tennisbaan, totdat een auto-ongeval daar abrupt een streep door zette. Nu is Veldhovenaar Edwin Uffink terug als tennistrainer.
Als 11-jarige nemen zijn ouders hem mee naar tennisvereniging Metzpoint. Hij doodt er de tijd met het slaan van tennisballen tegen een muur. Een jaar later start hij er met tennisles om vervolgens tot ieders verbazing als 13-jarige clubkampioen te worden.
Tennis zou de rode draad in zijn leven gaan worden. Hij kiest voor de CIOS-opleiding. “Al in het 2
ejaar was ik ervan overtuigd dat ik tennisles zou gaan geven. In het laatste jaar van de opleiding begon ik als
trainer bij De Korrel in Oerle.” Later geeft hij ook les bij onder meer Metzpoint en TOS in Bergeijk. Ook bij ELTV in Eindhoven maakt hij prachtige tijden mee. “Mijn mooiste tijd was er In 2003-2004 toen ze er competitie speelden op het hoogste niveau in Nederland.”
Terwijl hij in 2007 de kost verdient als tennistrainer bij TOS en Metzpoint, overkomt hem een zwaar auto-ongeval. Zijn rechterknie is helemaal aan gort. “Fysiek was ik niet meer in staat om les te geven Na een jaar revalidatie begon ik voor 6 uur per week bij De Heiberg bij
Veldhoven Training. Dat heb ik 2,5 jaar gedaan maar fysieke ongemakken bleven me plagen.” Hij stopt noodgedwongen helemaal met tennis, het revalidatietraject gaat door en in 2010 neemt Edwin de textieldrukkerij van Van Boxtel over. Het bedrukken van textiel doet hij tot op de dag van vandaag, overwegend voor de sportbranche.
Enkele jaren geleden komt hij via zijn kinderen weer in contact met de tennissport. Van het een kwam het ander, en zo vond hij zichzelf na enige tijd weer terug op de tennisbaan. “Sinds een jaar ben ik weer tennistrainer. Het was een test voor mij: kan ik het, krijg ik er last van? Maar tot op heden gaat het goed. Ik vind het ontzettend fijn om buiten te zijn en heb het erg gemist.” Naast het geven van training bij VLTC en Eresloch in Eersel pakt hij nog iets
nieuws op. “Naast de opleiding om tennisles te geven, volgde ik op het CIOS ook het vak golfinstructeur. Morgen start ik in Apeldoorn met deze opleiding. Er is momenteel behoefte aan enthousiaste golfinstructeurs. Mijn doel is om straks het geven van golfles te combineren met tennisles. Het is zo leuk om anderen enthousiast te maken voor de sport die je zelf leuk vindt en ze vooruitgang te zien boeken”, besluit hij enthousiast.