Omloop der Kempen trapt 75e jubileum af tijdens sponsorevent

16 nov 2023, 14:02 Sport
cheque voor leergeld foto joost brand
VDL Groep wordt naamsponsor Omloop der Kempen.
Afgelopen week trapte de organisatie van de Omloop der Kempen hun 75-jarig jubileum af met een sponsorevent in Veldhoven. Het evenement stond in het teken van sponsornieuws en een informatief wielerpanel met Annemiek van Vleuten, Bobbie Traksel en Arthur van Dongen, onder leiding van Rien van Horik. De wielerklassieker die in 1948 voor het eerst werd gehouden, kent in 2024 haar 75e editie. Daarmee is de wedstrijd de oudste wielerklassieker van Nederland.

VDL Groep Omloop der Kempen

Vanaf heden heet de internationale mannenwedstrijd in Veldhoven “VDL Groep Omloop der Kempen”. De organisatie van het wielerweekend met twee topsport klassiekers, verschillende jeugdwedstrijden en twee toertochten, heeft VDL aan zich weten te binden. VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met meer dan 100 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 16.000 medewerkers. De activiteiten van de VDL-bedrijven zijn samen te vatten in de volgende vijf gemeenschappelijke delers: Hightech, Mobility, Energy, Infratech en Foodtech. Pieter van der Leegte, directeur VDL Groep: “Wij geloven in de meerwaarde van een sportieve en vitale samenleving. Sport zorgt voor samenwerking, verbroedering en saamhorigheid, belangrijke waarden die naadloos passen bij ons familiebedrijf. Mede doordat wielrennen één van de kernsporten van ons sponsorbeleid is, leveren wij graag een bijdrage aan de continuïteit én de doorontwikkeling van Omloop der Kempen. Door ons nadrukkelijker aan hét regionale wielermonument dat topsport en breedtesport omarmt te verbinden, versterken we gezamenlijk het internationale karakter van deze klassieker”.

Donatie Stichting Leergeld

Naast sponsor is ASML maatschappelijk partner van de Omloop der Kempen. Een onderdeel van de samenwerking is om samen Stichting Leergeld te faciliteren om alle kinderen te laten meedoen, ook als er thuis niet genoeg geld is. Dus ook als het gaat om bijvoorbeeld het lidmaatschap van een wielerclub en als het gaat over de aanschaf van sportkleding of de inschrijving voor het zomerkamp. Alle kinderen moeten kunnen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. Tijdens het sponsorevent van de Omloop der Kempen werd namens de Omloop der Kempen en ASML een donatie overhandigd aan Stichting Leergeld. Carl Leen, programma manager ASML: “Als zichtbaar onderdeel van Veldhoven vinden we het fantastisch om partner te zijn van Omloop der Kempen. Naast het behouden van topsport ondersteunen wij graag partners die breedtesport stimuleren en er samen voor willen zorgen dat iedereen kilometers kan maken op de fiets.”

75 jaar Omloop der Kempen

De 75e VDL Groep Omloop der Kempen staat op de planning voor zondag 26 mei. In 2024 keert de mannenwedstrijd van de Omloop der Kempen ook weer terug op het internationale UCI 1.2 niveau. Daardoor kan de organisatie grotere internationale ploegen aan de start laten verschijnen in Veldhoven. In 74 jaar heeft de wedstrijd een lange erelijst gekregen met daarop de meest aansprekende namen. Onder andere Jean-Paul van Poppel, Niki Terpstra, Lars Boom, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Leontien van Moorsel wonnen in de afgelopen jaren. “Dit jaar vindt de 75 editie plaats van de Omloop der Kempen en dat kan niet zonder trouwe sponsoren”, vertelt Frank van der Meijden als voorzitter van de Omloop der Kempen. “Met nu VDL als één van de grootste partners naast ASML, SIMAC en ZLM, wordt het internationale karakter van het wielerweekend nog meer versterkt! De Omloop der Kempen zal dat uiteraard hand-in-hand gaan organiseren met de regio en de KNWU.”
Zet het weekend van 25 & 26 mei alvast in uw agenda om in Veldhoven en de gehele Kempen de wielersport te beleven. Meer informatie op: www.omloopderkempen.nl.