Opnieuw goud voor Niëlle uit Veldhoven op Dutch Open Taekwondo!

21 okt , 11:00 Sport
nielle open dutch 2024
KoryoSports Veldhoven
Een van de meest prestigieuze Taekwondo Kampioenschappen in Europa vond afgelopen weekend plaats in Eindhoven. +1000 sporters, uit meer dan 50 landen, waren present op het Open Dutch Championship Taekwondo. Uiteindelijk wisten de Nederlandse sporters maar 3 medailles te behalen waarvan 2 goud. Niëlle Vroegh zorgde voor de 1e gouden plak op de 2e dag van het kampioenschap!
Dit was haar 3e opeenvolgende deelname aan een Dutch Open Kampioenschap. Ook in 2022 en 2023 behaalde ze er een gouden medaille.
De Taekwondo Bond Nederland trok weer alle registers open om er een geslaagd kampioenschap van te maken. Met de deelname van veel sterke landenteams werd een succesvol evenement gegarandeerd. Teams uit o.a. USA, Taipei, India, UK, Mexico, Kenia, Jordanië, Brazilië en uiteraard vrijwel alle landen uit Europa zorgden voor een optimaal topsportsfeer.

Gemakkelijk

Wederom wist Niëlle verrassend en succesvol een podiumplaats te behalen en dit ging haar zelfs vrij gemakkelijk af. Dit keer nam ze deel als 1ejaars junior sportster met een 12tal sportsters in haar poule uit de UK, Duitsland, Italië, Belgie, Frankrijk en Nederland. Met 3 tegenstanders wist ze 3 partijen in 6 ronden te beëindigen met 3x een point gap en de overige ronden met een groot puntenverschil!
De 1e partij was tegen Italië die door Niëlle met 2x een point gap aan de kant werd gezet. Duitsland werd eveneens in 2 ronden verslagen, 1e ronde 11 – 1 en de 2e ronde 13 – 3. In de finale trof Niëlle België. Ook hier was de zege overtuigend met 9 – 0 en de 2e ronde met een point gap.
Eindresultaat voor dit talent van KoryoSports uit Veldhoven: wederom een gouden medaille op de Dutch Open, de 3e in 3 jaar op ij, wat op zich weer een unieke prestatie is. Leuk detail is dat Niëlle inmiddels, opvolgend, 9 G-Kampioenschappen heeft voltooid met 9 podiumplaatsen waarvan 7 finale wedstrijden eindigend met 4 goud, 3 zilver en 2 bronzen plakken.