Opnieuw taekwondogoud voor Veldhovense Niëlle

10 jun , 10:48 Sport
nielle luxembourg open foto mundo taekwondo
Niëlle Vroegh reisde vrijdag 7 juni af naar Luxemburg om er een dag later deel te nemen aan een sterk bezet Luxembourg Open. Er was geen enkele tegenstandster die haar wist te verslaan.
Opnieuw een podiumplaats dus voor de Veldhovense op dit sterk bezette Luxembourg Open. Voor veel sporters was dit de laatste oefensessie voor de Olympische Spelen in Parijs. Het deelnemersveld, bestaande uit een kleine 1000 sporters, was afkomstig uit maar liefst 61 landen.
Niëlle wist een gouden taekwondoplak te behalen in een spelersveld van 12 sportsters uit Spanje, Duitsland, Great Brittannië, Noorwegen, Spanje, Belgie en Letland. Niëlle was op dit kampioenschap als 1egerankt waardoor ze startte met een bye (vrijstelling). De volgende partij won ze overtuigend met 2x Point Gap (voorsprong met minimaal 12 punten verschil) van Duitsland. De halve finale wist Niëlle ook in 2 van de 3 ronden te beslissen tegen eveneens een Duitse sportster. Ook de finalepartij werd een overtuigende winst tegen Engeland met 1 winstronde en de 2eronde met point gap.
nielle luxembourg open 2024

Unieke prestatie

Sterk spel door een flinke variatie aan traptechnieken zorgde voor de winst en Niëlle weet inmiddels 3 jaar op rij goud te behalen op de Luxembourg Open. Inmiddels staat de teller dit 1 e
seizoen bij de junioren op 7 podiumplaatsen van de 7 wedstrijden! 5 kampioenschappen eindigden in finalewedstrijden waarbij 2 goud en 3 zilver werd behaald. Voor Niëlle en sportvereniging KoryoSports is dit een unieke prestatie die ze als team nu al bereikt hebben.